Four Seasons Desroches Island

Bland Seychellernas mest avlägsna korallöar finns en verklig pärla. På Desroches Island njuter hela familjen av sol, bad och underbar mat i en fullständigt sagolik miljö. HOOM har upptäckt ett smultronställe som tickar precis alla boxar.

Det finns gott om sagolika semesterställen på Seychellernas många öar, men frågan är om inte Four Seasons på Desroches Island är det allra bästa. Det är i varje fall antagligen det mest privata stället i hela ögruppen. Avskildheten är påtaglig och vi känner oss som Robinson Crusoe när vi barfota ger oss ut på upptäcktsfärd längs orörda stränder.

Desroches Island tillhör Amiranterna, en grupp korallöar som är Seychellernas sista utpost mot Indiska oceanen och Afrika. Denna magiska ö är omgiven av hela 14 kilometer gnistrande sandstränder och färgsprakande korallrev som sjuder av liv. Ön har blivit något av en vallfärdsort för snorklare som vill uppleva det magnifika skådespel som ständigt pågår under ytan. Men det lugna och grunda vattnet passar perfekt även för de som nöjer sig med ett svalkande dopp.

Stilen är sympatisk och avslappnad mix av nutida design och traditionell kreolsk arkitektur. Hotellet lyckas verkligen med konststycket att vara jordnära och exklusivt på samma gång. Och det gäller inte bara inredningen, även servicen och miljön som helhet har hittat en perfekt balans som känns både påkostad, hemtrevlig och välkomnande.

Det är tydligt att varenda detalj på hotellet syftar till att bjuda in till avkoppling och återhämtning, en möjlighet till lite välförtjänt vila och eftertanke.

Riktigt god mat är ett omistligt inslag på varje semester och Four Seasons stoltserar med inte mindre än tre högklassiga restauranger med olika inriktning. På The Claudine bjuds vi på härliga Medelhavsinspirerade rätter och en vinlista som kan mäta sig med vilken toppkrog som helst. Men vårt favoritställe är nog ändå The Lighthouse, som precis som namnet antyder är inhyst i en fyr. Från den upphöjda terrassen har vi en milsvid utsikt över den glittrande Indiska oceanen, samtidigt som vi njuter av dagsfärska läckerheter från havet.

Kvällsdrinken smakar förstås lite extra bra när den ackompanjeras av en magnifik solnedgång som långsamt färgar havet rött. Och efter den är det dags för bio, varje kväll spänns nämligen en filmduk upp mellan två kokospalmer och hela familjen kopplar av i den varma kvällsbrisen och längtar faktiskt inte hem det allra minsta…

Fakta om Four Seasons Desroches Island
Land: Seychellerna
Plats: Desroches Island
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill boka en resa till öriket Seychellerna framöver, eller någon annan exotisk lyxresort så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.fourseasons.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva hem på Mallorca och det spanska fastlandet.

Casa Son Vida

I det populära och lyxiga området Son Vida, på ön Mallorca, ligger detta sagolika hem. En bostad som skapats av de förenade krafterna hos Negre ...