Six Senses Laamu

Vad innehåller egentligen en perfekt semester? Det finns naturligtvis ett oändligt antal svar på den frågan. Men vi är beredda att sätta en rejäl slant på att många av svaren helt eller delvis går att finna på Six Senses Laamu.

Vid den här tiden på året, när vintern härjar i stora delar av vårt avlånga land, brukar vi planera för sol, bad och värme. Och just nu längtar vi naturligtvis mer än kanske någonsin förr. Ett litet ljus är minnet av vår senaste resa, som gick till Maldivernas Laamuatoll.

Vid Laamu ligger nämligen ett av Six Senses hotell och denna vinter har vi kommit på oss själva med att drömma oss tillbaka dit gång på gång. Vi hade glädjen att tillbringa en härlig vecka i en magisk så kallad Ocean Water Villa, en vecka som känns både ytterst avlägsen och extremt närvarande på samma gång.

Villan ligger, precis som namnet antyder, alldeles vid vattnet. Rakt ovanför det närmare bestämt. Att exklusiva semesteranläggningar har villor på vattnet är verkligen ingen nyhet, men vi kan ändå inte låta bli att häpna varje gång vi bor i en.

Det är verkligen något visst med att somna och vakna omgiven av stillsamt kluckande vatten i skimrande blågröna nyanser.

Efter en dag full av avkopplande äventyr som dykning, båtturer och strandpromenader smakar det extra bra med en riktigt god middag. Och på Six Senses Laamu smörjer vi verkligen kråset. Det finns inte mindre än fem restauranger att välja på och vi fastnar snabbt för Longitude, där havets läckerheter serveras i alla tänkbara former. Vi hoppas att vi snart får möjlighet att återkomma till detta förtrollande ställe.

Fakta om Six Senses Laamu
Land: Maldiverna
Plats: Olhuveli Island
Tema: tropiskt, strandnära, boutique
Prisindikation: $ $ $ $

Läs mer på: www.sixsenses.com

Tips: om  du vill boka en resa till öriket Maldiverna, eller någon annan exotisk lyxresort, då ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ferretti Yachts 850. Du hittar fler yachts och exklusiva båtar på vår sajt.

Ferretti Yachts 850

Ferretti Yachts 850 är lite drygt 26 meter lång och har rena linjer och en relativt robust profil. Samtidigt tycker vi att den utstrålar elegans ...