Frégate Island Private

0

Det är få saker som slår en resa till varmare breddgrader. Att kunna få ladda batterierna en vecka eller två – i en stressfri miljö – känns som en verklig välsignelse. Följ med HOOM till en ö som blivit ett av våra absoluta favoritställen.

Av alla Seychellernas drygt hundra öar är frågan om inte Frégate är en av de vackraste. Vi har naturligtvis besökt långt ifrån alla, men när vi stiger i land på den här privatägda ön kan vi snabbt konstatera att det är en mycket speciell plats. Den Indiska oceanens glittrande turkosa vatten rullar stillsamt in över de vita stränderna och vädret därhemma känns plötsligt väldigt, väldigt avlägset.

Det lätta bruset från havet ackompanjeras av ett diskret sus från palmernas toppar och ett och annat avlägset fågelkvitter. I övrigt är det tyst, så tyst att det nästan känns som att ön är obebodd. Det är den förstås inte, men gästerna är inte många. Och det beror sannerligen inte på bristande efterfrågan, utan på att Frégate Island endast tar emot ett mycket begränsat antal gäster åt gången.

På hela ön finns inte mer än sexton villor, utplacerade så att varje villa känns som ens alldeles egna, privata, residens.

Som sig bör på en sådan här exklusiv anläggning är standarden på villorna av allra högsta klass. Man har använt lokala material i största möjliga utsträckning och det betyder vackra träslag som mahogny och teak, som smälter perfekt in i omgivningen. Men det är inte bara arkitekturen och inredningen som imponerar. På den lilla ön finns hela sju stränder att välja på och en av dem – Anse Victorin Beach – har utsetts till världens bästa strand av ansedda The Times. Och när vi strosar längst vattenbrynet och den vita sanden försiktigt masserar våra fötter är det inte svårt att förstå varför, för det här är helt enkelt en oförglömlig plats.

Fakta om Frégate Island Private
Land: Seychellerna
Plats: ön Frégate
Tema: resort, tropiskt, strandnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till öriket Seychellerna, eller någon annan exotisk lyxresort, då ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.fregate.com

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar