Perugia Way

I en så varm och tätbebyggd stad som Los Angeles blir varje möjlighet till lugn och svalka extra välkommen. Det har arkitekterna bakom det här spektakulära huset tagit fasta på. Vi har besökt en villa där avkoppling och kontakt med naturen står i centrum.

Perugia Way har en spännande historia, kantad av storstjärnor från Hollywood och artister och konstnärer från världen över. Här tog Elvis Presley emot Beatles 1965, med en brakfest som det säkert fortfarande skvallras om. Och han gjorde det i ett hus som också ägts av Zsa Zsa Gabor, med ett gäng minst sagt prominenta personer på gästlistan, till exempel Drottning Elizabeth, Ronald Reagan, Elizabeth Taylor och Frank Sinatra.

Ett stenkast från det mytomspunna och emellanåt smått skandalomsusade huset, ligger McClean Designs senaste projekt. Och även där finns det i allra högsta grad potential för verkligt glamorösa tillställningar. Men framförallt är det ett hem som utformats för att skänka avkoppling och vila. Redan på den eleganta uppfarten, som kantas av vackra olivträd på ena sidan och en porlande vattenvägg på den andra, känns det som man kommit långt bort från storstadens brus.

Med en boendeyta på lite drygt 1 000 kvadratmeter så finns det minst sagt gott om plats för både släkt och vänner i denna gigantiska villa.

På entréplanet huserar de mer formella vardags- och matrummen, medan källarplanet bjuder på mer avslappnade ytor i form av hemmabio, vinkällare och spa-anläggning. En trappa upp ligger husets privatare delar, med bland annat ett master bedroom som bara det är lika stort som en genomsnittlig lägenhet i Stockholm.

Men trots de enorma ytorna är det ett hus som känns oväntat avslappnat. Inte minst i det mysiga biblioteket, som med sina varma träpaneler och intrikata belysning är en perfekt plats för avkoppling. En annan bidragande orsak till husets charm är förstås naturen, som med porlande vatten, prunkande träd och växter är synlig överallt och direkt åtkomlig från många av rummen. Vilka celebriteter som kommer att besöka McClean Designs senaste projekt på gatan återstår att se, men vi kan redan nu konstatera är det är en fantastisk oas, mitt i en av världens mest intensiva städer.

Text: Mats Eriksson  Foto: Jim Bartsch och Christopher Nolasco

Det här är en artikel från magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden. Om du vill ha mer inspiration så finns vi på Instagram (hoommagazine).

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

The Doheny Residence

På de glamorösa kullarna utanför Los Angeles finns ett hem med oförglömlig utsikt. Ett hem som hämtat ur någon av Hollywoods allra mest romantiska filmer. ...