Rolex Cosmograph Daytona – 24 Hours of Le Mans

Exklusiva lyxklockor och utvalda klockor för män. Perfekt om du vill hitta en lyxig klocka i Stockholm.

Förra året firade Rolex 100-årsjubileet av klassiska 24-timmarsloppet i Le Mans med en unik version av sin legendariska kronograf.

Denna ikoniska modell är tillverkad i 18 karat vitguld och har en ring (Cerachrom) i svart keramik. På den tachymetriska skalan framhävs elegant siffran ”100” i rött för att hedra loppets hundraårsjubileum. Mot den stilrena svarta urtavlan står vita räknare ut, vars grafiska design är inspirerad av deras traditionella och numera klassiska urtavlor. Oyster-boetten är utrustad med en transparent baksida och ett Oyster-armband.

Denna unika klocka är utrustad med ett exklusivt urverk, kaliber 4132, som möjliggör att klockans kronograf-funktion kan räkna tid över tjugofyra timmar – ytterligare en hyllning till loppet – istället för modellens vanliga tolv. Detta urverk innehåller komplikationer som Chronergy-ankargång, Paraflex-stötdämpare samt har broar dekorerade med Rolex Côtes de Genève. Den urtagbara oscillationsvikten i 18 karat gult guld är försedd med optimerade kullager.

Liksom alla Rolex-klockor bär denna speciella version av Oyster Perpetual Cosmograph Daytona certifieringen Superlative Chronometer, vilket garanterar utmärkt prestanda på handleden.

Rolex, som grundades redan 1905 av Hans Wilsdorf och Alfred Davis, har sedan dess varit synonymt med kvalitet och innovation inom urmakeri.

Rolex är känt för sina ikoniska modeller som Daytona, Submariner och Datejust. Varumärket har även en rik historia av att delta i och stödja prestigefyllda evenemang, vilket ytterligare befäster deras status.

Text: Mats Eriksson  Foto: JVA Studios

Läs mer på: www.rolex.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Hälsa och Wellness - Como Uma Ubud

COMO Uma Ubud

Det är nästan omöjligt att någonsin tröttna på Bali. Vi på HOOM har ännu en gång besökt denna mångsidiga ö och hittat ett hotell som ...