Cape Villa

Att bygga om istället för att bygga nytt blir allt vanligare, i takt med att fler och fler inser vikten av att inte slösa med jordens resurser. Och när det görs på rätt sätt kan resultatet bli minst lika bra som ett nybygge. Gör oss sällskap till ett hem som lyckats hitta en perfekt balans mellan påkostad elegans och avslappnad komfort.

I vackra Camps Bay, en välmående förort till metropolen Kapstaden, ligger många spektakulära hus. Ett av de senaste och häftigaste tillskotten är Cape Villa, som efter en mycket omfattande renovering fått en ny och imponerande skepnad. En skepnad som tillvaratar de magnifika omgivningarna, med både den bildsköna bergskedjan Twelve Apostles och den glimrande Atlanten i blickfånget, på allra bästa sätt.

Inredningsarkitekterna på ARRCC fick häromåret uppdraget att radikalt bygga om Cape Villa till ett modernt och lyxigt familjehem. Den existerande strukturen förändrades i grunden, för att skapa stora och öppna ytor med maximalt ljusflöde och gott om plats för familj och vänner. Med hjälp av mängder av olika reflekterande ytor leds solljuset in i huset, utan att värma upp det för mycket. Något som annars är lätt hänt under Kapstadens ibland mycket varma sommarmånader.

Husets entré är klätt med reflekterande glas, som accentuerar vyn över den mäktiga bergskedjan Twelve Apostles, samtidigt som insynen från gatan begränsas.

Vardagsrummet domineras av en stor vågformad skärm som med sin organiska skepnad fyller rummet med energi och rörelse, samtidigt som den för tankarna till den böljande oceanen där utanför. På den rejält tilltagna terrassen finns en stor swimmingpool och matplatser i både sol och skugga. Men huvudrollen spelas naturligtvis av den hänförande utsikten över Atlanten och horisonten långt i fjärran. Det är en vy som är fullständigt omöjlig att tröttna på.

Text: Mats Eriksson  Foto: Adam Letch

Det här är en artikel som publicerats i magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Skeppsholmen Sotheby’s International Realty - Tersmedenska herrgården i Bergslagen. Exklusiva hem i Sverige. Ett exklusivt drömboende med potential.

Tersmedenska herrgården i Bergslagen

Här har vi en magnifik herrgård, invid sjön Lilla Nadden, i Bergslagen. Redan år 1801 lät Per Reinhold Tersmeden uppföra denna vackra byggnad i nyrenässansstil. ...