Aprile by Boffi

Exklusiva kök och lyxiga kök i vår stora guide om klassiska och moderna kök

Italienska Boffi har kommit med en en hel nyheter den senaste tiden. Här har vi ett stort och härligt drömkök  – Aprile – designat av den erkänt duktige formgivaren Piero Lissoni. Här finns inslag av vackert trä och små finurliga lösningar som lyfter kökets funktionalitet. Att lyfta in naturliga material i köket har varit en stor hjärtefråga på senare år.

The Aprile kitchen is a project designed to emphasize the value of using natural materials: treated wood finishes, stainless steel and stone in different thicknesses, which create new solutions for worktops and peninsular eating areas. The doors and the fronts are characterized by a protrusion on the upper side that perfectly matches the worktop, made with a specific shape, so that its profile looks as a few millimetres line.

Boffi grundades redan 1934 av Piero Boffi. Han hade ett mindre företag inom möbelindustrin som relativt snabbt blev synonymt med italienska innovationer. Varumärket och hantverket har sedan dess förvaltats skickligt och man har fortsatt utvecklingen i samarbete med ett flertal internationellt erkända designers. På senare år har man till exempel samarbetat med Patricia Urquiola. Faktiskt har även de svenska formgivarna Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune tidigare designat för Boffi.

The work on materials, surfaces and finishes offers continuous innovative ideas to those who design and, consequently, for everyday life.

Sist men inte minst, visst är det den ikoniska trissen Piero Lissoni, Luigi Massoni och Antonio Citterio som ligger bakom det mesta. Dessa tre mästare har nästan alltid sista ordet.

Läs mer på: www.boffi.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar