Mah Jong

Mah Jong från Roche Bobois

Modern och energifylld sovrumsmiljö från Roche Bobois. Den vackra sängen heter Mah Jong. I den här inspirerande kollektionen hittar man ett flertal möbler. Här vill de erkända formgivarna Hans Hopfer och Marco Fumagalli skapa något nytt. Rent allmänt så kännetecknas deras arbete av en djärv och innovativ inställning till möbeldesign, där de inte bara tänjer på gränserna för traditionellt hantverk utan också införlivar unika element som speglar deras personliga designfilosofi. Ett av de mest spännande projekten i deras samarbete med Roche Bobois involverar den legendariska japanske modedesignern Kenzo Takada. Detta samarbete är inte bara en fusion mellan två kulturer utan också en hyllning till Takadas extraordinära bidrag till textilvärlden.

Kenzo Takada, mest känd för att ha grundat det globalt erkända modehuset KENZO, har alltid varit en pionjär när det kommer till att förena olika kulturella influenser i sin design. Hans tyger är livfulla, färgstarka och ofta inspirerade av naturen, vilket återspeglar hans japanska arv blandat med influenser från hans liv i Paris. Det är denna unika blandning av stilar och mönster som Hopfer och Fumagalli ville utforska och lyfta fram i deras möbeldesign för Roche Bobois.

Genom att använda Kenzo Takadas tyger i sina möbler har Hopfer och Fumagalli inte bara hedrat Takadas arbete utan också skapat en bro mellan mode och möbeldesign.

Deras samarbete visar på en djup förståelse för material och texturer, där Takadas tyger inte bara fungerar som beklädnad utan som en integrerad del av möbelns design. Detta tillvägagångssätt förändrar hur vi betraktar möbler – inte bara som funktionella föremål utan som konstverk som kan förmedla känslor och berättelser.

I deras samarbete med Roche Bobois, lyckas Hopfer och Fumagalli skapa en kollektion som är både nyskapande och djupt respektfull mot traditionen. De visar på en ovanlig förmåga att blanda modern design med traditionellt hantverk, vilket resulterar i möbler som är både vackra och bekväma. Deras arbete med Kenzo Takadas tyger är en påminnelse om att design alltid är i rörelse, alltid utforskar nya gränser och alltid letar efter nya sätt att uttrycka kreativitet och innovation.

Rätt säng är en förutsättning för att få en god natts sömn. Annars får man inte den viktiga återhämtning som vardagen kräver. Men vad man behöver för säng för att sova gott är högst individuellt. Men det som gäller för alla är att aldrig kompromissa kring valet av produkter, eftersom det har stor inverkan på din nattsömn. Det är viktigt att du känner efter ordentligt om sängen ger det stöd du behöver. En grundregel är också att madrassen bör vara minst tio centimeter längre än vad du är, och helst så bred som möjligt då du rör dig i sömnen.

Om du blir inspirerad av vackra bilder så är ett tips att följa oss på Instagram (hoommagazine).

Läs mer på: Roche Bobois

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Koenigsegg Regera

Det är spännande tider hos Koenigsegg Automotive i Ängelholm. De två första exemplaren av den kraftfulla hybridbilen Regera är nu på väg mot sina respektive ...