Il Sereno vid Comosjön

Få ställen är så omtalade för sin skönhet som den legendariska Comosjön. HOOM har besökt ett makalöst hotell som lyckas med konststycket att matcha den sagolika omgivningen. Följ med oss till Il Sereno.

Den mytomspunna Comosjön, ofta kallad världens vackraste sjö, har lockat till sig finsmakare sedan åtminstone de gamla romarnas tid. Än idag tycks många vallfärda hit och runt sjön finns ett flertal påkostade hotell. Men Il Sereno sticker ut på flera sätt. Det mest uppenbara är förstås utsidan – Il Serenos moderna uppenbarelse, till synes insprängd i berget, liknar inga andra hus i trakten.

Även på insidan skiljer sig Il Sereno från andra hotell i området. Det inrymmer endast 30 sviter och det är inte konstigt med tanke på hur generöst tilltagna de är. Från 60 kvadratmeter i de minsta, ända upp till penthouse-svitens 200 kvadratmeter. Den sistnämnda har bland annat en stor privat terrass med egen jacuzzi.

Vår favorit är nog den lika stora Darsena Lago-sviten, som ligger alldeles intill sjön och stoltserar med en alldeles egen brygga. Perfekt för den som behöver fly undan paparazzifotografer eller kanske bara ta en tur med någon av Il Serenos tre eleganta Riva-båtar. Kanske för att vinka till George Clooney som bor på andra sidan sjön.

För den som önskar ännu större avskildhet finns The Villa Pliniana, ett privat palats i hotellets regi, som rymmer 18 sovrum, spa-anläggning och en stor prunkande trädgård. Dessutom har det naturligtvis en helikopter-platta, för snabba transfers till Milanos flygplats Malpensa.

På restaurangen Berton Al Lago serveras delikata anrättningar signerade köksmästaren Andrea Berton. Han har specialiserat sig på klassiska rätter från norra Italien, som han omtolkar på sitt eget unika sätt.

Likt Il Sereno självt är de perfekta exempel på lyckade möten mellan historia, nutid och framtid.

Fakta om Il Sereno
Land: Italien
Plats: Comosjön
Tema: hotell, modern design, sjönära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill boka en resa hit, eller till något annat hotell i Italien, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.serenohotels.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva klockor och lyxklockor i en guide. perfekt om du letar efter en exklusiv klocka.

Richard Mille RM 30-01

Kända för sin nyskapande och tekniska finesser står Richard Mille ut i urmakarvärlden, och RM 30-01 är verkligen inget undantag. ​ Den robusta RM 30-01 ...