Mykonos Grand

0

På den sagolikt vackra Medelhavsön Mykonos ligger ett av våra favoritställen i hela Europa. På Mykonos Grand känns det som att tiden står still, när vi njuter av underbar mat, ett perfekt spa och en sällsamt vacker miljö.

I den grekiska mytologin var Mykonos platsen för Zeus slag mot titanerna, men idag är ön som bekant mest känd för sin turism. Här finns många ställen för den partysugne, men ön har också en helt annan sida. Bara knappt fem kilometer utanför Mykonos, staden som delar namn med själva ön och också är dess huvudort, ligger en av den grekiska övärldens mest berömda stränder. Och när vi ser den gnistrande sanden på Ayios Yiannis, som stranden heter, förstår vi genast varför den är så omtalad. För vyn över havet, som skiftar i blått och turkost, får oss nästan att tappa andan.

Vi bor i en svit som har en rejäl egen pool, med en makalös utsikt. När vi tar ett kvällsdopp i den och spejar ut mot horisonten känns det som vi är omslutna av havet och vardagens plikter och bestyr känns med ens väldigt, väldigt långt borta. Faktum är vi trivs så bra i vår svit att vi skulle kunna spendera hela vår semester i den. Efter långa dagar i solen njuter vi av vår alldeles egen ångbastu och över hundra kvadratmeter yta för familjen att bre ut sig på. Nästan lika mycket plats finns utanför sviten, där vi förutom poolen hittar solstolar, matplats och en utomhusdusch.

Restaurangerna på Mykonos bjuder på mat av allra högsta klass och som sig bör är det havet och alla dess läckerheter som står i centrum.

När mörkret faller leder den oemotståndliga doften av nygrillade skaldjur oss till bords. Där blir vi sittande länge, medans delikatess efter delikatess dukas upp. En kväll unnar vi oss också att låta en av restaurangens kockar komma och laga en middag för oss i vår lilla trädgård. Att blicka ut över havet precis innan solen går ner, känna Medelhavets ljumma bris smeka våra kinder och höra ett svagt knastrande från fisken som vi alldeles strax ska äta är verkligen en fullständigt oförglömlig upplevelse.

Fakta om Mykonos Grand
Land: Grekland
Plats: Mykonos
Tema: klassiskt, modernt, kustnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om du vill åka hit framöver, eller till något annat lyxhotell i Grekland, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår mycket duktiga samarbetspartner.

Läs mer på: www.mykonosgrand.gr

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

La Font House på Mallorca

I det vackra men aningen svårbebyggda landskapet på Mallorcas norra hörn ligger ett fantastiskt hem. Ett hem som förenar modern arkitektur med en sällsynt känsla ...