COMO Point Yamu i Thailand

På Phukets pittoreska östkust är stämningen en helt annan än den många förknippar med öns partyställen. Här står avkoppling i fokus och naturen tillåts ta stor plats. Och här ligger ett alldeles fantastiskt hotell.

I början av 90-talet konstaterade Christina Ong att det inte fanns ett enda hotell i London som föll henne i smaken. För henne, en av världens rikaste kvinnor och känd som ”the Queen of Bond Street” (efter den berömda Londongatan där hon äger en mängd fastigheter) var det en självklarhet att ta saken i egna händer. 1991 öppnade hon det första COMO-hotellet och resten är som man brukar säga historia.

Idag är COMO kända världen över för sina moderna och eleganta hotell, med restauranger och spa-anläggningar av allra högsta klass. Och deras anläggning Point Yamu, på den thailändska ön Phuket, är naturligtvis inget undantag. Där har man verkligen tagit ut svängarna vad gäller både form och färg, som onekligen är iögonfallande men aldrig påträngande. Tack vare en osviklig fingertoppskänsla för balans och harmoni har man lyckats skapa en atmosfär som är både inspirerande, exklusiv och avkopplande. Ett konststycke som det inte är helt lätt att lyckas med.

På Phukets fridfulla och natursköna östkust befinner vi oss i en miljö fjärran från västkustens partydrivna turistorter, med festmeckat Patong i spetsen. Här råder istället ett påtagligt lugn, som snabbt smittar av sig även på oss. Efter några besök i den undergörande spaanläggningen och magiska måltider på restaurangerna Nahmyaa och La Sirena känner vi oss pånyttfödda och redo att ta del av de många äventyr som Point Yamu bjuder på.

Vi åker på sagolika båtturer, dyker på färgsprakande korallrev och badar vid det undersköna vattenfallet Bang Prae.

Vi bor i en egen tvårumsvilla som hela familjen får plats i. Till skillnad från många strandvillor vi bott i har COMO verkligen lyckats skapa en hemtrevlig atmosfär och det känns mer som att vi lånar ett ytterst smakfullt sommarställe än att vi bor på hotell. Ett sommarställe med ypperlig service, ska tilläggas. För den som så önskar kan till exempel både massageterapeut och kock komma på ”hembesök”. Att sitta på terrassen och njuta av rykande läckerheter från havet, grillade till perfektion av en mästare, är verkligen ingen dum avslutning på vårt besök.

Fakta om COMO Point Yamu
Land: Thailand
Plats: Phuket
Tema: tropiskt, strandnära, resort
Prisindikation: $ $ $ / $ $ $ $

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till denna drömvärld. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60.

Läs mer på: www.comohotels.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Abrazo

Det här vackra och nästan skulpturala badkaret heter Abrazo och kommer från Kohler. Ett formskönt fristående badkar som kan lyfta ett badrum till helt nya ...