Vanity

En exklusiv säng som passar perfekt i ett exklusivt sovrum.

Roche Bobois, ett av de ledande företagen inom fransk möbeldesign, har sedan länge förknippats med ”art de vivre”, det vi kallar livskonst. Ett av deras mest framstående samarbeten är det med den italienske designern och arkitekten Luigi Gorgoni. Sedan mitten av 1970-talet har Gorgoni skapat ett antal ikoniska möbler för Roche Bobois.

Vanity-kollektionen, och då kanske främst sängen med tillhörande nattduksbord, är ett bevis på deras åtagande att erbjuda exklusiva och specialbeställda designlösningar. Denna kollektion, formgiven av Luigi Gorgoni, betonar sovrummets betydelse för vila och återhämtning.

Luigi Gorgoni is driven by curiosity into new materials, new technologies and new configurations that ’create the perfect harmony between function, form and structure’.

Själva sängen är ett noggrant hantverk med genomtänkt design, med en anpassad huvudgavel i trä och med en ram i massiv bok. Sängen är klädd i läder och tillgänglig i fyra färger. Dessutom inkluderar sängen integrerade och justerbara LED-lampor för ökad funktionalitet, samt detaljer i kromat stål, vilket understryker kollektionens moderna design.

Vanity finns tillgänglig i ett flertal storlekar, vilket säkerställer att det finns en perfekt passform för varje sovrum. Att det finns ett tillhörande nattduksbord gör det till en heltäckande lösning för ditt exklusiva sovrum.

Man kan säga att Roche Bobois fortsätter att fira den franska livskonsten världen över, genom att arbeta nära med välkända designers och modehus inom ”haute couture”. Ambitionen har under alla år varit att kunna erbjuda ett brett sortiment av möbler av högsta kvalitet.

Gällande sömn så visar en studie, gjord för något år sedan vid University of Oxford, att man inte ska räkna får. Hjärnan är för smart för att gå på den lätta utmaningen. Vad forskarna däremot kom fram till var att det som faktiskt gör oss trötta är visualisering av avkopplande bilder av fridfulla platser så som en strand, ett berg eller en något annat ställe som får just dig att må bra. För när man mår bra slappnar man av. Så plocka fram din favoritplats och glid in i härlig och djup sömn.

Läs mer på: Roche Bobois

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Fogo Studios

Vi har tidigare skrivit om den lilla ön Fogo Island, utanför Kanadas kust. Det är omöjligt att inte bli berörd av de storslagna vyerna och ...