Hotel du Cap-Eden-Roc på Rivieran

För den som vill uppleva det goda lyxlivet på Côte d’Azur är Hotel du Cap-Eden-Roc ett måste. Hotellet firade 150-årsjubileum för något år sedan, men fortsätter att utvecklas i takt med sin samtid.

När det kommer till riktigt klassiska lyxhotell finns det inte många ställen som kan mäta sig med Hotel du Cap-Eden-Roc. Redan 1869 byggde Hippolyte de Villemessant det som kommit att bli ett av Rivierans allra mest mytomspunna hotell och alltsedan dess har det varit en magnet för jetsetare från hela världen.

En titt i den digra gästboken ger ett hum om den närmast oändliga lista över celebriteter som bott på hotellet genom åren. Där finns legendariska namn som Coco Chanel, Pablo Picasso och John F Kennedy och även mängder av mer nutida stjärnor som Karl Lagerfeld, Madonna och Justin Timberlake. Den sistnämnde erkänner för övrigt i gästboken att han stulit flera av hotellets berömda handdukar. Handdukarna är bara ett exempel på alla de saker som hotellet blivit känt för. Serveringspersonalens klassiska bretonrandiga tröjor är så populära att de numera säljs i hotellets shop, för den som vill ta med sig en liten bit av den magiska atmosfären hem.

De stolta traditionerna är många, men det här är verkligen inte ett ställe som bara lever på sin historia. Hotellet är i allra högsta grad en hot spot även idag, tack vare att det utvecklats i takt med sin samtid. Man var visserligen ovanligt sena med att acceptera kreditkort (fram till 2006 tog man endast emot kontanter), men nuförtiden pågår ett ständigt arbete för att varsamt uppdatera hotellet och förena tradition med modern teknik och komfort.

Ett legendariskt hotell vid Medelhavet som fortsätter att utvecklas.

Paparazzifotografer är lyckligtvis inte något problem för oss på HOOM-redaktionen, men precis som de mer namnkunniga gästerna njuter vi av hotellets avskilda läge längst ut på en halvö. Med en närmare tio hektar stor privat tomt finns det gott om plats för ostörda promenader bland pinjeträd, palmer och naturligtvis hotellets magnifika rosenträdgårdar. Ett besök på Hotel du Cap-Eden-Roc är definitivt en oförglömlig upplevelse och låt oss hoppas att detta legendariska hotell, som fyllde 150 år 2021, lever vidare minst lika länge till.

Fakta om Hotel du Cap-Eden-Roc
Land: Frankrike
Plats: Cap-d’Antibes
Tema: klassiskt, strandnära, lyxigt
Prisindikation: $ $ $ $

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till detta och liknande hotell. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60.

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Iconic Design

Kollektionen Iconic Design från Ralph Lauren Home lyfter fram det råa och vackra i naturmaterial. Här har man hämtat inspiration från klassiska möbelformer och Hollywoods ...