Blue Jay Way

När det gäller storslagna villor kan nog få områden matcha legendariska Hollywood Hills. Här har artister, skådespelare och regissörer flockats ända sedan 1960-talet. Vi har besökt ett av stadsdelens allra mest hänförande hem.

Gatan Blue Jay Way är kanske mest känd för låten med samma namn, som George Harrison skrev 1967, när han bodde just där. Alltsedan dess är denna lilla undanskymda gata i Hollywood Hills tätt förknippad med musiker, men även med skådespelare, regissörer och idrottsproffs. Där ligger också det hus som blev den numera världskände arkitekten Paul McCleans första stora uppdrag i Hollywood.

2016 fick han uppdraget att totalrenovera huset och tog sig an utmaningen med stora ambitioner. Visst känner vi igen en hel del från McClean Designs senare projekt, men det finns flera utmärkande saker som gör Blue Jay Way unikt. Det mest slående exemplet är naturligtvis den spektakulära swimmingpoolen, som med sin centrala placering nästan ser ut att klyva huset i två delar. Arkitektens vision var att den drygt tjugo meter långa bassängen skulle kännas som en flod, med husets omgivande flyglar som flodbädd.

Poolen skapar också en naturlig uppdelning mellan husets olika funktioner. På den ena sidan ryms de mer privata delarna, med ett magnifikt ’master bedroom’ som största utropstecken.

Det stora sovrummet har som sig bör ett rejält tilltaget badrum, med en vidunderlig utsikt över det som brukar kallas drömmarnas stad. Särskilt nattetid, när alla miljontals lampor bildar en myriad av lysande punkter som för tankarna till stjärnorna på himlen.

Från gatan är det nästan omöjligt att ana all den spännande arkitektur och inredning som huset bjuder på. Tät vegetation skärmar av huset från omvärlden och bäddar in det i prunkade prakt. Att komma in genom entrén känns som att upptäcka en förtrollad värld – en trygg oas som skänker välbehövligt andrum mitt i den myllrande miljonstaden Los Angeles.

Text: Lina Holm  Foto: Simon Berlyn

Det här är en artikel som publicerats i magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

The Shoulder Pouch by Bottega Veneta

The Shoulder Pouch by Bottega Veneta

Det italienska modehuset Bottega Venetas väskor har länge varit uppskattade för sin tidlösa design. Anledningen är naturligtvis att designen kan lyfta vilken outfit som helst. ...