Xila by Boffi

Exklusiva kök i vår guide. Perfekt om du letar efter ett exklusivt kök för ditt exklusiva hem.

Drömmer du om ett modernt och tidlöst kök? Då ska du ta en närmare titt på Xila från Boffi. Det här är ett klassiskt modulärt kökssystem designat av Luigi Massoni redan på 70-talet. Det är också känt inom italiensk design som det första köket utan handtag.‎ Dörröppningen på basenheterna sker via en vackert formad aluminiumprofil.‎ Enheterna, med två eller flera lådor, kan förses med en mitthandtagsskena eller en trycköppnare, vilket ger en minimalistisk och formskönt designintryck.‎ De höga enheterna kan öppnas genom vertikala aluminiumprofiler på sidorna.‎ Bänkskivor, paneler och fronter finns i ett brett urval av ytbehandlingar.‎

Under åren har detta tidlösa kök uppdaterats med nya material, inklusive målat frostat glas och aluminium. Nu finns Xila i den nya kompositen MDI som är ett mycket populärt och högpresterande material. MDI, som tillverkas av mineraler med mycket hög renhet, ger en mjuk och fantastiskt yta. Det är dessutom hygieniskt, giftfritt och helt ekologiskt.

The quality is hidden in the normality of everyday life, just look for it. The innovations introduced by Luigi Massoni seem to leave a legacy in the kitchen which has changed meaning and contents thanks to him.

Boffi grundades redan 1934 av Piero Boffi. Han hade ett mindre företag inom möbelindustrin som relativt snabbt blev synonymt med italienska innovationer. Varumärket och hantverket har sedan dess förvaltats skickligt och man har fortsatt utvecklingen i samarbete med ett flertal internationellt erkända designers.

Xila inherits the innovation introduced by the previous E15 of 1965. Emulating the building standards based on 15 cm and multiples, it sets fixed modularity for the kitchen units.

Sist men inte minst, visst är det den ikoniska trissen Piero Lissoni, Luigi Massoni och Antonio Citterio som ligger bakom det mesta. Dessa tre mästare har nästan alltid sista ordet.

Läs mer på: www.boffi.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Skeppsholmen Sotheby’s International Realty - när du vill ha det där lilla extra

Drömhem till salu – VII

Vi har åter bett några fastighetsmäklare, våra Preferred Partners, att plocka ut objekt som de tycker har det där lilla extra. Det kan vara allt ...