Villa Tanager

Bland kullarna ovanför Hollywood ligger några av världens mest eftertraktade adresser. Vi på HOOM har besökt Tanager Way, där vi tittat på ett unikt hem med avkoppling och återhämtning i fokus.

Los Angeles är verkligen en stad som har det mesta. I ”the city of angels” finns mängder av fantastiska restauranger, trendiga butiker och hänförande design och arkitektur. Men det går inte komma ifrån att stadens folkmyller och susande trafik emellanåt kan bli något utmattande. Extra viktigt då, att det egna hemmet verkligen tillåts vara en oas för rekreation.

Från gatan kan man dock knappast ana Villa Tanagers kvaliteter. Det enda som syns är grinden till huset, resten döljs effektivt av två stora stenmurar. Privatlivet är högt värderat i en stad som blivit känd för sina påstridiga paparazzifotografer. Men när man väl kommer innanför Villa Tanagers rejäla portar är det första som slår en ett diskret och rogivande porlande. Likt en Pavlovsk klocka signalerar det underbara ljudet att vi har kommit till en plats för avkoppling och återhämtning.

Det var precis det som stod i fokus när McClean Design fick i uppdrag att skapa ett drömhem på den aningen svårbebyggda tomten i Hollywoods mest eftertraktade kvarter. Vi följer det vackra ljudet från vatten i rörelse fram till den bro som leder in till själva huset.

Plaskandet kommer från trädgårdens ytterst moderna fontän, men det som verkligen tar andan ur oss är den makalösa panoramavyn över Los Angeles.

Lika imponerade blir vi av husets nedervåning där vardagsrummet förenas med terrassen utanför. Sin vana trogen har Paul McClean naturligtvis ritat en spektakulär swimmingpool, som utgör trädgårdens naturliga mittpunkt. Att sitta i den och titta ut över den myllrande mångmiljonstaden där nedanför ger uttrycket ”top of the world” en helt ny innebörd.

Text: Lina Holm  Foto: Jim Bartsch och Nick Springett

Det här har tidigare varit en artikel i magasinet HOOM. Dela gärna i sociala flöden.

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Inredningsbutiken Englesson & Company i Djursholm – besök dem för inspiration till vardagsrummet, sovrummet och matsalen. Här hittar du exklusiva möbler av hög kvalitet. I deras tygrum hittar du underbara textilier för gardinsömnad och klädsel till dina möbler. Här får du de bästa inredningstipsen.

Englesson & Company i Djursholm

Besök den exklusiva möbel- och inredningsbutiken för inspiration till vardagsrummet, sovrummet och matsalen. Med deras hjälp kan du skapa ett harmoniskt hem i en stil ...