Richard Mille RM 30-01

Exklusiva klockor och lyxklockor i en guide. perfekt om du letar efter en exklusiv klocka.

Kända för sin nyskapande och tekniska finesser står Richard Mille ut i urmakarvärlden, och RM 30-01 är verkligen inget undantag. ​

Den robusta RM 30-01 drivs av det egenutvecklade kaliber RMAR2, ett automatiskt och skeletterat urverk som omfattar timmar, minuter, sekunder, datum, kopplingsindikator, kraftreservindikator, funktionsväljare och en unik avkopplingsbar variabel geometrirotor​. Den har alltså en smart rotor som automatiskt kopplas från lindningsmekanismen när klockan är fullt uppdragen, vilket förhindrar överlindning och ökar noggrannheten. Extra plus blir det för att rotordesignen, med justerbara vikter, optimeras individuellt för varje ägares livsstil​.

Designmässigt är RM 30-01 ett litet mästerverk tillverkad i titan eller en kombination av rött guld och titan, vilket ger en imponerande lättvikt och komfort, trots sin komplexa och utmanande geometri. Den speciella designen, känd från tidigare Richard Mille-modeller, mäter 42 x 50 x 18 mm och väger bara 96 gram, inklusive bandet. RM 30-01 är ett bra exempel på varumärkets förmåga att skapa klockor som väcker känslor och beundran hos sina bärare​. Klockan är dessutom vattentät ner till 50 meter.

With the RM 30-01 Automatic with Declutchable Rotor, the brand is demonstrating its ability to generate intense emotion stemming from the excellence of its technical expertise.

Richard Mille är en schweizisk lyxklocktillverkare, känd för sina innovativa och högteknologiska klockor. Märket grundades år 2001 av Richard Mille, som med sin bakgrund i klockindustrins lyxsegment och sin passion för racing och teknik, ville skapa klockor som kombinerade extrema tekniska innovationer med traditionellt klockhantverk. Målet var att producera de ultimata prestationsklockorna, med fokus på maximal precision, hållbarhet och unik design.

Från starten har Richard Mille etablerat sig som en banbrytare inom klockindustrin. Varumärkets filosofi bygger på begreppet ”racingmaskiner för handleden” – en vision som reflekterar Richard Milles passion för motorsport och hans strävan efter teknisk perfektion. Denna vision återspeglas i användningen av innovativa material som titan och kolfiber, som inte bara minskar klockornas vikt utan också ökar deras slitstyrka.

Varje klocka från Richard Mille är resultatet av hundratals timmars noggrant arbete. Detta inkluderar allt från utvecklingen av komplexa urverk, som kan tåla extrem påfrestning, till precisionstillverkning av klockornas minsta komponenter. Richard Mille är också känt för sitt djärva och distinkta designspråk, med stora boetter och transparenta urtavlor som avslöjar det tekniska mästerverket inuti.

Läs mer på: www.richardmille.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva hem på Ibiza och exklusiva hem i Spanien.

Villa Santa Gertrudis

Vi på HOOM är alltid på jakt efter arkitektur som inspirerar. Här tar vi en närmare titt på ett fantastiskt hem som ligger på den ...