Bullitt

I världen av stora segelbåtar står vissa namn ut mer än andra, och Bullitt, en Wally 93, är definitivt en av dessa. Denna imponerande farkost, ägd av Andrea Recordati, representerar en perfekt symbios av design, prestanda och innovation. Med sina 28,30 meter i längd och 6,65 meter i bredd utstrålar Bullitt en omisskännlig närvaro på vattnet, men det är inte bara dess dimensioner som imponerar.

Design och arkitektur
Bakom Bullitts slående siluett står det välrenommerade designhuset Judel&Vrolijk & Co, kända för sin förmåga att skapa både estetiskt tilltalande och tekniskt avancerade yachter. Deras expertis lyser igenom i Bullitts innovativa skrovdesign, som inte bara bidrar till dess estetiska drag utan också optimerar dess seglingsegenskaper.

En yacht utan motsvarighet
Bullitt står ensam i sitt slag som den enda 93-fots Wally som någonsin byggts. Detta gör den inte bara till en unik skapelse på havet utan också till en sällsynt pärla inom yachtingvärlden.

Lanserad 2018, symboliserar Bullitt en ny era inom yachtdesign, där gränserna för innovation ständigt tänjs.

Byggd i kolfiber
En av de mest framstående aspekterna av Bullitt är dess konstruktion i kolfiber, ett material valt för dess exceptionella styrka-till-viktförhållande. Denna avancerade byggteknik inte bara minskar den totala vikten utan också förbättrar yachts prestanda, vilket gör den snabbare och mer manöverbar på öppet vatten.

Ett levande konstverk
Bullitt är mer än bara en yacht; den är ett rörligt konstverk, en hyllning till modern ingenjörskonst och design. Varje linje, varje kurva och varje detalj har noggrant övervägts för att skapa en harmonisk helhet som fångar betraktarens blick och håller den fången.

Wally Yachts är grundat av den italienska båtdesignern Luca Bassani. Företaget är känt för att bryta konventioner och hela tiden driva gränserna för båtdesign. Bullitt är inget undantag. Den skapades med ett starkt fokus på prestanda och komfort, samtidigt som den behöll en tidlös och elegant estetik.

Text: Mats Eriksson  Foto: Gilles Martin-Raget

Läs mer på: www.wally.com

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar