Double Bay

Med hjälp av enorma fönster och mängder av terrasser och uteplatser lyckas det här huset i Australien göra det mesta av sitt fantastiska läge. Och när fönstren skjuts åt sidan smälter insidan ihop med både trädgården och havet och bildar en enhet som andas lugn, ro och komfort. Följ med oss till en modern oas.

Det sydafrikanska arkitektkontoret SAOTA:s senaste projekt ligger strax utanför Sydney, vid en lugn och pittoresk liten vik som kallas Double Bay. Viken har också gett namn till det lilla samhälle som i folkmun kallas ”Double Pay”, med tanke på det höga priser som fastigheterna betingar.

Området är en del av världens största naturhamn och mycket i det lilla samhället kretsar kring den marina tillvaron.

Den marina kopplingen är också högst närvarande i det moderna hem som är byns senaste tillskott. Bara själva läget, endast några få meter från det gnistrande vattnet, gör naturligtvis sitt till. Men även husets utformning knyter an till det närliggande havet och arkitekterna har lagt stor möda på att ta tillvara på det magnifika läget i så stor utsträckning som bara möjligt.

Den moderna tonen som präglar hela detta sagolika hus sätts redan i entrén – där den del av huset som vetter mot gatan delvis klätts in i så kallad kaynemaile. Det finmaskiga material som utvecklades i Nya Zeeland för att användas under inspelningen av sagan om ringen-filmerna, men fungerar här som avskärmare för att begränsa insynen. I övrigt präglas husets fasad av vackert timmer och på sjösidan är det nästan helt täckt av enorma glaspartier, som öppnar upp rummen mot vattnet och får dem att bada i naturligt ljus. Långa utskjutande tak  ser till att solens strålar inte når in i huset under dagens varmaste timmar och de skapar också skyddande uteplatser. Entrévåningens vardagsrum kan öppnas upp helt och blir med terrassen utanför nästan dubbelt så stort. Och den långsmala poolen, som sträcker sig ner mot vattenbrynet, gör kopplingen till naturen komplett.

Artikel ur magasinet HOOM – det går bra att dela detta material.

Text: Mats Eriksson  Foto: Adam Letch

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Skeppsholmen Sotheby’s International Realty - Exklusiva fastighetsmäklare - När du söker exklusiva hem och ett riktigt drömboende.

Drömhem till salu – XVI

Vi har bett några utvalda fastighetsmäklare, våra fantastiska Preferred Partners, att plocka ut hem som de tycker har det där lilla extra. Vissa objekt visas ...