Castello di Reschio

Slottshotellen i norra Italien har haft något av en boom de senaste åren. Många är förvillande lika varandra, men vi har hittat ett ställe som verkligen sticker ut. Följ med oss till ett sagoslott högt uppe på Umbriens kullar.

Bland kullarna i Toscana och Umbrien har det de senaste 20 åren poppat upp ett närmast oräkneligt antal slottshotell. I de forna stadsstaterna, som före Italiens enande under lång tid präglade den här delen av landet, var svår ntagliga och högt belägna slott ett måste under de ständigt pågående konflikterna. Naturligt nog finns det därför gott om slott. Och när arvingarna blir fler och fler för varje generation och kanske saknar både vilja och resurser att driva släktgodsen vidare, blir hotell ett naturligt val.

Således har det skett något av en explosion av mer eller mindre lyckade boutiquehotell, som ofta lockar med ungefär samma koncept – vacker miljö, spännande historia och pampiga byggnader. Samt naturligtvis de övriga obligatoriska inslagen: en spa-anläggning med för dagen trendriktig inriktning och en restaurang som utlovar kulinariska äventyr i världsklass.

Det säger sig självt att långtifrån alla lyckas nå de höga nivåer man siktar mot. Det blir särskilt tydligt när man besöker ett ställe som Castello di Reschio. På pappret är konceptet förvillande likt många av konkurrenterna, men redan vid ankomst blir det snabbt tydligt att det här är ett hotell i en klass för sig.

Här har ingen möda sparats i strävan att skapa en semesterupplevelse i absolut världsklass.

Bland de vidsträckta ägorna finns bland annat ett stall med praktfulla andalusier, en av de äldsta framavlade hästraserna i världen. De ståtliga dressyrhästarna utstrålar en slags världsvan elegans, som på något sätt sätter tonen för upplevelsen i helhet. Samma känsla av förfinad smakfullhet präglar nämligen hela Castello di Reschios verksamhet.

Men atmosfären är inte stel eller ansträngd som på vissa ställen med samma ambition. Det avslappnade, familjära och välkomnande präglar hotellet minst lika mycket som det exklusiva och påkostade. Därför känns alla praktfulla inslag helt självklara och okonstlade, vilket ofta är grundläggande när det gäller att skapa trivsel. Oavsett om det handlar om ett hem, en restaurang eller ett hotell.

Fakta om Hotel Castello di Reschio
Land: Italien
Plats: Umbrien
Tema: historiskt, boutique, familjärt
Prisindikation: $ $ $ $

Läs mer på: www.reschio.com

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till denna drömvärld. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60. Mer om utvalda resmål på Instagram (hoommagazine).

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslan är verkligen musslornas Rolls Royce och om stjärnkocken Henrik Norström får välja serveras den allra helst gratinerad. Med lite parmesan, dragon och en busenkel ...