Rolex Deepsea Challenge

Exklusiva klockor och lyxklockor. En perfekt guide om du letar efter en exklusiva klocka.

Här dyker vi ner i detaljerna kring Rolex Oyster Perpetual Deepsea Challenge, en klocka som verkligen utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Den blir till en symbol för människans strävan att upptäcka, utforska och övervinna naturens mest avlägsna gränser. 

Vi börjar med det nästan osannolika, att Rolex har skapat ett nästintill högteknologisk mirakel. Det är nämligen så att  deras Oyster Perpetual Deepsea Challenge är konstruerad för att tåla trycket – att vara vattentät – ner till 11 000 meter. För att sätta detta i perspektiv så är det djupet man finner i Marianergraven i Stilla havet, det är alltså drygt elva kilometer, och den djupaste punkt som finns i alla våra oceaner. Att klockan kan motstå ett sådant vattentryck skvallrar om de extraordinära tekniska framsteg som Rolex har gjort sedan Hans Wilsdorf och Alfred Davis startade bolaget i London 1905 (namnet Rolex kom dock till 1908).

Waterproof to a depth of 11,000 metres (36,090 feet), the Oyster Perpetual Deepsea Challenge is designed to withstand phenomenal underwater pressure.

Kärnan i denna tekniska bedrift är användningen av RLX-titan, ett material som man använder för dess exceptionella styrka och korrosionsbeständighet samtidigt som det är överraskande lätt. Denna kombination gör klockan både extremt hållbar och bekväm att bära, även under långa perioder och i de mest utmanande miljöerna.

Designen av Deepsea Challenge är ett ytterligare bevis på Rolex engagemang för både funktion och form. Den följer i fotspåren av den legendariska Oyster-serien, som har varit synonym med vattentäta ur sedan dess introduktion på 1920-talet. Klockans robusta men samtidigt eleganta utseende gör den lika lämplig för en expedition i djuphaven som en mer formell middag.

Rolex har alltid strävat efter att ligga i framkant för innovation inom klocktillverkningen, och Oyster Perpetual Deepsea Challenge är inget undantag. Denna klocka är ett instrument som kan klara extrema förhållanden och som ytterligare cementerar Rolex plats som en pionjär inom klockindustrin.

Läs mer på: www.rolex.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar