Beaton by Lefroy Brooks

Exklusiva badkar för det exklusiva badrummet. En guide för dig som letar efter ett exklusivt badkar.

Vi på HOOM tycker extra mycket om tidlös design i kombination med riktigt bra kvalitet. Ett bra exempel på detta är det fristående badkaret Beaton från engelska Lefroy Brooks. Denna formsköna skapelse är inte bara en hyllning till den tidlösa och tidiga 1900-talsdesignen, det är också en historisk påminnelse om vikten av att skapa utrymmen som inbjuder till avkoppling och återhämtning.

Lefroy Brooks är ett brittiskt företag känt för sin hängivenhet för kvalitet och sina tidstypiska detaljer. Badkaret Beaton visar att balansen mellan funktion och form kan skapas med detta dubbeländade badkar. Här kan du få en oöverträffad badupplevelse, omfamnad av ett badkar med generösa dimensioner och ergonomisk utformning.

Lefroy Brooks design and manufacture traditional British bathrooms that stand the test of time. They have eight distinct collections encapsulates the twentieth century and beyond:

 • 1900 Classic: Practical Victorian design with traditional ceramic levers and indices.
 • 1910 La Chapelle: Curvaceous French opulence.
 • 1920 Ten Ten: A robust industrial range with iconic handwheels.
 • 1930 Mackintosh: Angular Art Deco elegance with faceted spouts.
 • 1935 Janey Mac: A transitional range offering a contemporary reinterpretation of Art Deco.
 • 1940 Fifth: Sleek late Modernism.
 • 1950 Belle Aire: West Coast streamline style.
 • XO: Precision machined stainless steel minimalism.

Även om Beaton har en klassisk form så är materialet uppdaterat för att möta nutidens behov. Den dubbeländade konstruktionen är inte bara estetiskt tilltagande, utan har också en praktisk funktion, då den möjliggör för användaren att bekvämt luta sig tillbaka från vilken sida du än väljer, vilket gör det idealiskt för avkopplande badstunder ensam eller i sällskap.

Ytfinishen är motståndskraftig mot tappar och repor, vilket bevarar dess skönhet över tid, även under frekvent användning. Dessutom är badkaret lätt att rengöra och underhålla, vilket gör det till ett praktiskt val för både privata hem och lyxhotell. Beaton är helt enkelt den perfekta blandningen mellan klassiskt tidlös skönhet och modern komfort.

När du ska investera i ett nytt badkar finns det flera saker att tänka på för att säkerställa att du får en produkt som uppfyller dina behov och förväntningar. Här är några tips att ha i åtanke:

 1. Storlek och utformning: Mät utrymmet där badkaret ska placeras för att säkerställa att det passar. Tänk också på badkarets form och hur det kommer att passa in i ditt badrum både funktionellt och estetiskt.
 2. Material: Badkar finns i olika material såsom akryl, gjutjärn, emaljerat stål och kompositmaterial. Varje material har sina för- och nackdelar gällande hållbarhet, underhåll, värmebehållning och pris.
 3. Ergonomi och komfort: Fundera på hur badkaret är utformat internt. Är det tillräckligt långt och djupt för dina behov? Har det inbyggda armstöd, nackstöd eller andra komfortfunktioner?
 4. Vattenkapacitet och vikt: Kontrollera badkarets vattenkapacitet och se till att ditt badrumsgolv kan stödja både vikten av badkaret och vattnet det innehåller när det är fullt.
 5. Installation och underhåll: Tänk på hur enkelt det är att installera badkaret och vad det kräver av underhåll. Enklare installation och underhåll kan spara dig tid och pengar på lång sikt.
 6. Extra funktioner: Vissa badkar kommer med extrafunktioner som jets för vattenmassage, belysning och till och med inbyggda ljudsystem. Bestäm vilka, om några, extra funktioner som är viktiga för dig.
 7. Budget: Sätt en budget innan du börjar leta. Priset på badkar kan variera kraftigt beroende på storlek, material, märke och extra funktioner.
 8. Garanti och kundtjänst: Kolla garantin som erbjuds med badkaret och se till att tillverkaren eller återförsäljaren har en god kundtjänst om du skulle behöva assistans efter köpet.
 9. Recensioner och rekommendationer: Läs recensioner och fråga vänner eller familj om rekommendationer. Deras erfarenheter kan ge värdefull insikt i olika märken och modeller.

Läs mer på: www.lefroybrooks.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

The Charme

Läckert fristående och formskönt badkar kallat ”the Charme” från Nüvist. Den skulpturala formen lyfter badrummet till helt nya nivåer då det både erbjuder en ergonomisk ...