Castello Del Nero

Como har blivit berömda för unika hotell på magnifika platser och deras smultronställe i Toscana är verkligen inget undantag. Följ med oss till en härligt harmonisk och rogivande plats, som fyller oss med en avkopplande känsla som håller i sig långt efter vårt alltför korta besök.

En riktigt bra semester kan se ut på många olika sätt. Men när avslappningen hänger kvar långt efter hemkomsten och man kommer på sig själv att gång på gång dagdrömma sig tillbaka – då vet man att man har varit med om en upplevelse utöver det vanliga. Precis så känner vi efter att ha besökt Castello Del Nero, ett av hotellkedjan Comos senaste projekt.

Sedan starten 1991 har Como gjort sig kända för sina moderna och exklusiva hotell, med restauranger och spa-anläggningar i världsklass.

Castello Del Nero är Comos första satsning på det europeiska fastlandet och precis som vanligt lämnar de inget åt slumpen. I en fullkomligt sagolik omgivning, i ett slott med anor från 1100-talet, njuter vi i fulla drag av undergörande behandlingar och härliga måltider.

Vi vaknar upp varje morgon till en vykortsvacker utsikt över det toskanska landskapets grönskande kullar, med vingårdar, olivlundar och ståtliga cypresser som står givakt här och där. Läget kunde inte vara bättre, mitt i vinmeckat Chianti, nära både Florens och Pisa. Men trots lockande utflyktsmål tillbringar vi allra helst tiden vid den svalkande poolen, med avbrott för ett och annat spa-besök.

Den perfekta avslutningen på en dag på Castello Del Nero är utan tvekan ett besök på hotellets finkrog La Torre, belönad med en stjärna i Guide Michelin.

Där serverar Giovanni Luca Di Pirro sofistikerade varianter på traditionella toskanska rätter, så som en gudomlig panzanella, en klassisk brödsallad med gröna tomater och marinerad rå scampi. I glasen njuter vi förstås av de delikata lokala viner som gjort Chianti världsberömt.

Fakta om Castello Del Nero
Land: Italien
Plats: Toscana
Tema: lantligt, kultur, gastronomi
Prisindikation: $ $ $ $

HOOM kan i samarbete med Lime Travel ta er till denna drömvärld. Kontakta dem för tips, råd och priser på 08-545 151 60. Mer om utvalda resmål på Instagram (hoommagazine) och Facebook (www.facebook.com/hoom).

Läs mer på: www.comohotels.com

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva och lyxiga sängkläder. När du vill ha ett exklusivt bäddset till ditt exklusiva sovrum.

Chirp by Schlossberg

Få saker är så värdefulla som den vila vi ges under natten. Det är också här, i denna viktiga återhämtningsprocess, som Schlossberg – det exklusiva ...