Terra från Minotticucine

Exklusiva kök för ditt hem. Ett exklusivt kök kan lyfta det till nya nivåer.

Terra är ett kök som mer liknar en rå skulptur. Det som gör det hela extra läckert är att det exklusiva köket är gjutet helt i brons. Designer Claudio Silvestrins senaste skapelse för Minotticucine är något som vackert balanserar mellan konst och teknologi.

A pure force, in perfect balance between the power of nature and human strength, manifested in an art form yet still functional.

Minotticucine grundades redan år 1949 i Valpolicella av Adriano Minotti. Från 1960-talet och under ungefär i trettio år byggdes moderna kök efter den klassiska amerikanska köksmodellen. I början av 1990-talet överlämnade Adriano stafettpinnen till sin son Alberto och tack vare detta inleddes en kraftfull stilförändring vid millennieskiftet. Alberto Minotti hade identifierat en efterfrågan på en mer minimalistisk och stilren köksdesign.

År 2015 invigdes utställningslokalen i Via Larga i Milano, följt av de senaste öppningarna av monovarumärkesbutiker i Miami, Algarve, Vancouver, Wien och Seoul. Man har även etablerat sig i Barcelona, New York samt vidareutvecklade befintliga multibrandytor som Hongkong, Tokyo och hos Vicco i Stockholm.

Läs mer på: www.minotticucine.it

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Dalvey Road i Singapore

En av våra favoritarkitekter på senare år har varit den i Singapore verksamme britten Guz Wilkinson. Gång på gång lyckas han slå oss med häpnad ...