Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante

Aston Martin, det anrika brittiska bilmärket som är synonymt med elegans, prestanda och en omisskännlig stil, har ännu en gång överträffat sig självt med lanseringen av DBS 770 Ultimate Volante.

Vi kan direkt konstatera att DBS 770 Ultimate Volante är den mest kraftfulla DBS-modellen som Aston Martin någonsin skapat. Detta formsköna kraftpaket är inte bara en teknisk bedrift, det är också en hyllning till alla de delar som gör en sportbil minnesvärd. Här hittar du, kort och gott, både kraft, ljud och prestanda. Anledningen är att det under huven sitter en makalöst modifierad 5,2-liters V12-motor, med dubbla turboaggregat, som levererar en effekt på 770 hästkrafter.

Design med en historia
Designmässigt är DBS 770 Ultimate Volante en balanserad blandning av Aston Martins historiska linjer och modern innovation. Dess silhuett är tidlös, med eleganta och väl tilltagna kurvor som flyter från front till bak. Du hittar också aerodynamiska element som inte bara tjänar till den visuella upplevelsen utan även till funktionen. Interiören är en lika imponerande historia då varje detalj, från de handgjorda lädersätena till de minutiöst utformade instrumentpanelerna, visar på en oöverträffad nivå av kvalitet och hantverksskicklighet.

Carved like a stallion. The DBS 770 Ultimate Volante meets you with a racers nose. An iconic horseshoe bonnet and snarling front splitter make a growling introduction. The retracted roof wraps you in the outside world. Leaving in luxury. Every retreat and treat.

Flexibelt och exklusivt
Aston Martin har alltid varit synonymt med exklusivitet, och DBS 770 Ultimate Volante är naturligtvis inget undantag. Produktionen är strikt begränsad till en ytterst liten serie, vilket gör varje exemplar till ett hett eftertraktat samlarobjekt. Dessutom erbjuder Aston Martin en nästan obegränsad möjlighet till personlig anpassning, från exteriörens färg till interiörens material och finish, vilket garanterar att varje bil är lika unik som dess ägare.

Körupplevelsen
Men det är på vägen som DBS 770 Ultimate Volante verkligen strålar. Med en toppfart som överstiger 340 km/h, och en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 3,4 sekunder, så är den här bilen verkligen kapabel att leverera en adrenalinfylld upplevelse. Ändå är det inte bara de ”råa” siffrorna som imponerar, det är känslan av kontroll, den precisa hanteringen och den sammetslena gången, faktisk även vid höga hastigheter.

Ett arv att vårda
Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante är ett mästerverk som bär på det brittisk sportbilsarvet. I en tid där elektrifiering och digitalisering tar över, står denna bil som en påminnelse om det som var bilindustrins själ och brinnande passion. Det är en hyllning till allt det som hela sportbilsindustrin stod för och är en värdig avslutning på DBS-eran.

Läs mer på: www.astonmartin.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Skeppsholmen Sotheby’s International Realty – när du letar slott i Skåne

Drömhem till salu – IX

Vi har åter bett några fastighetsmäklare, våra Preferred Partners, att plocka ut objekt som de tycker har det där lilla extra. Vissa objekt visas bara ...