City Villa

Vi har uppmärksammat sydafrikansk arkitektur flera gånger tidigare i HOOM och nu är det dags igen. Följ med oss till en minst sagt uppseendeväckande villa, där det berömda arkitektkontoret ARRCC verkligen inte sparat på krutet.

Med en dramatisk och fullständigt makalös utsikt över stad och land är arkitektkontoret ARRCC:s senaste skapelse en uppvisning i hur inspirerande och hänförande modern arkitektur kan vara. Utan att för en sekund kompromissa med komfort och livskvalitet har de skapat ett unikt hem, som tillhör de allra häftigaste ställen vi besökt.

Redan vid entrén anar besökaren att denna villa inte är som alla andra. De djärva och sträva formerna präglas av rektanglar, som går igen genom hela huset.

Inspiration har hämtats från bland andra den japanske mästerarkitekten Tadao Ando och hans sätt att använda sig av geometriska former för att styra flödet av naturligt ljus.

På entréplanet återfinns ett exklusivt kök från Bulthaup, matrum och ett vardagsrum med skjutbara dörrar på båda sidor. När dessa öppnas knyts ut- och insida ihop och bildar en en ny enhet, där naturen släpps in i hemmet. På framsidan öppnas huset upp mot den prunkande trädgården. Där står avkoppling i fokus och man har lyckats åstadkomma en verklig zen-känsla.

I anslutning till gatuplanet finns också simbassängen, som är en så kallad infinitypool, och en väl tilltagen jacuzzi. Den organiskt utformade poolen står i skarp kontrast till de rektangulära former som präglar huset i övrigt och blir en välkommen kontrast till det strama och välordnade.

På övervåningen hittar vi fyra sovrum som samtliga har en hisnande utsikt. Alla sovrum har också egna badrum som byggts i mycket snillrikt konstruerade glasboxar som maximerar de vackra vyerna men samtidigt hindrar all insyn. Och det största sovrummet har ett fullständigt magiskt badrum som snarare liknar ett spa, med ett stort fristående badkar och ett vackert marmorgolv. Att sitta där på morgonen och ostört blicka ut över den vaknande staden låter som en riktigt bra start på dagen…

Artikel ur magasinet HOOM – det går bra att dela detta material. 

Text: Mats Eriksson  Foto: Adam Letch

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Nybrogatan 83A på Östermalm – Skeppsholmen Sotheby’s International Realty

Exklusiv vindsvåning på Östermalm

Välkomna till detta förstklassiga boende med fantastisk utsikt och lugnt läge på en återvändsgata. Denna mycket exklusiva vindsvåning med härlig rymd och ljusflöde har både ...