DiverXO

Världens bästa restauranger erbjuder gastronomi på högsta nivå. Exklusiva restauranger och mycket exklusiv mat, inkluderat vin.
Ett besök på en riktigt bra restaurang är alltid härligt, men för de riktigt storslagna matupplevelserna krävs mer än välsmakande mat. Det vet Dabiz Muñoz, vars spikraka karriär mot toppen präglats av en ständig förmåga att överraska och förbluffa sina gäster. HOOM har besökt hans nyskapande restaurang i Madrid.

Mästerkocken Dabiz Muñoz kallas ofta för kontrasternas mästare. Och kontraster, eller kanske snarare hans ytterst eklektiska blandning av intressen, har präglat hans liv sedan unga år. Som liten var han en lovande fotbollsspelare, som verkligen stack ut i laget med sin enorma passion för konst och kultur i allmänhet – och för nyskapande gastronomi i synnerhet. Han fick redan i förskoleåldern följa med de matintresserade föräldrarna på experimentella restauranger, och till skillnad från de flesta barn älskade han att prova nya och oväntade smaker.

Hans stora idol var och förblir mästerkocken Abraham García, mannen bakom den banbrytande Madridkrogen Viridiana. Där var Dabiz Muñoz och hans föräldrar stamgäster och där lades grunden för de ideal och den experimentlusta som kommit att prägla hela hans karriär.

Efter att till slut lagt fotbollsskorna på hyllan för att helhjärtat ägna sig åt sin kokkonst styrde Dabiz Muñoz kosan mot matmeckat London, där han arbetade på en mängd inflytelserika krogar. Inte minst tiden på Hakkasan och Nobu, två av Europas mest välrenommerade restauranger inom kinesisk respektive japansk gastronomi, kom att göra stora intryck på honom.
Efter fem års drillning i den inte alltid speciellt förlåtande krogmiljön, bestämde han sig för att återvända till hemstaden och pröva lyckan med en egen restaurang.

Succén lät inte vänta på sig. DiverXO, som Dabiz Muñoz döpte sitt nya ställe till, blev snabbt en snackis bland den spanska huvudstadens många foodies. Det dröjde heller inte länge innan ryktet om den annorlunda och överraskande menyn lockade gäster från hela världen. Vid 33 års ålder blev Dabiz Muñoz den näst yngste kocken någonsin att föräras med restaurangvärldens mest prestigefyllda utmärkelse – tre stjärnor i Guide Michelin. För de fåtal lyckliga som lyckats få fatt i de ytterst svårbokade borden väntar ett gastronomiskt minne för livet.

DiverXO
Calle de Padre Damian 23,  Madrid, Spanien
Boka bord: +52 55 5545 4111

Läs mer: www.diverco.com

I magasinet HOOM presenterar vi utvalda restauranger som är värda en resa. Det är kulinariska tempel som erbjuder upplevelser och minnen för livet.

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Villa Up i Cannes – Californie Hill – Magrey & Sons

Villa Up

Detta nybyggda drömboende på hela 470 kvm ligger på kullarna i det exklusiva området Californie och erbjuder en sagolik vy över Cannesbukten. Här har man ...