Sunset Strip

I Los Angeles råder det sannerligen ingen brist på spektakulära byggnader och lekfull arkitektur. Här finns alltifrån ultramoderna lyxhem till klassiska 20-talshus. Följ med oss till ett ypperligt exempel på det förstnämnda – med en utsikt som verkligen är oförglömlig.

I ett av Los Angeles mest berömda kvarter, bara minuter bort från den legendariska Sunset Strip, ligger en villa som verkligen passar i sin miljö. För att besöka detta magnifika hem känns faktiskt precis som att kliva in i en glittrig Hollywoodfilm. Vi möts av det porlande ljudet av vatten, som på ett spektakulärt sätt rinner längs med väggarna som kantar entrén. Och framförallt möter vi ett svindlande vackert panorama över Los Angeles inlopp och med Stilla havet i fjärran.

Den fantastiska utsikten följer oss vart vi än går i huset och det är tydligt att arkitekterna, på McClean Design, gjort sitt yttersta för att verkligen ta tillvara på den. Till och med garaget bjuder på så pass storslagna vyer att de valde att göra det inglasat, så att man nu kan  njuta av de omgivande kanjonerna medan man parkerar bilen.

Huset består av tre byggnader som alla är sammanlänkande av vatten, dammar och ett vattenfall som leder ögat till swimmingpoolen och spaanläggningen. Genom entrén kommer vi till en vacker stentrappa som leder upp till övervåningens sovrum. Rakt fram ligger vardagsrummet, vars gigantiska fönster går att skjuta åt sidan så att den stora terrassen integreras med husets insida.

Den dubbla takhöjden skänker vardagsrummet en enorm känsla av rymd och släpper in det berömda kaliforniska ljuset.

På terrassen utanför finns den dramatiskt placerade poolen som skänker välbehövlig svalka under Los Angeles många soliga dagar och det finns gott om plats för glamorösa middagar och fester.

Text: Mats Eriksson  Foto: Jim Bartsch

Artikel från magasinet HOOM. Du hittar mer inspiration på  Instagram (hoommagazine).

Läs mer på: www.mccleandesign.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiv eldstad och öppen spis. Gyrofocus kan rotera 360 grader. Exklusiv design och tidlös prisvinnande form.

Gyrofocus

Vi går mot årstider då en eldstad kan uppskattas lite extra. Med vackra Gyrofocus, skapad av Dominique Imbert redan år 1968, så får man åter ...