Att äta på Disfrutar är en upplevelse utöver det vanliga. Det som serveras på de eleganta tallrikarna är inget annat än små konstverk. HOOM har besökt en av världens allra bästa restauranger.
I slutet av 90-talet träffades kockarna Mateu Casañas, Oriol Castro och Eduard Xatruch när de alla arbetade på den legendariska och nyskapande restaurangen El Bulli. När El Bulli stängde 2011 bestämde sig trion för att förverkliga sin gemensamma dröm – att driva en egen restaurang. Året därpå öppnade de sin första restaurang, Compartir, som snabbt fick stor uppmärksamhet.
Det var dock inte förrän 2014, då Disfrutar slog upp portarna i Barcelona, som de verkliga framgångarna kom. Sedan dess har hyllningarna strömmat in, och restaurangen har mottagit otaliga priser och utmärkelser. 2023 blev ett särskilt minnesvärt år för mästerkockstrion när Disfrutar placerade sig på andra plats på den prestigefyllda World’s 50 Best Restaurants-listan, vilket också gjorde restaurangen till Europas högst rankade. Dessutom fick Disfrutar sin tredje Michelinstjärna – krogvärldens mest eftertraktade utmärkelse.
Located in the Eixample, just in front of the Ninot Market, the premises are also surprising due to their design.
Disfrutar betyder ”njuta” på svenska, och njuter gör man verkligen på denna stjärnkrog. Krögartrion strävar ständigt efter att utveckla och utmana våra uppfattningar om mat och smak. En måltid på Disfrutar är inget annat än en storartad konstupplevelse.
Disfrutars avsmakningsmeny kretsar kring Medelhavets delikatesser, som presenteras på innovativa sätt. Den lekfulla inredningen, designad av El Equipo Creativo, kompletterar rätterna på ett perfekt sätt och bidrar till restaurangens avslappnade och välkomnande atmosfär. Vår enda invändning är att man behöver vara ute i mycket god tid för att lyckas boka ett av de åtråvärda borden.
Disfrutar
C. De Villarroel,
Barcelona, Spanien
Boka bord: +34 933 48 68 96