Koenigsegg Gemera HV8

Koenigseggs senaste modell – laddhybriden Gemera HV8 – presenterades häromdagen i ett andra utförande där trecylindriga bensinmotorn ersätts med en V8 som gör att drivlinan totalt levererar över nästan osannolika 2 300 hästkrafter. Det är grymt imponerande för en fyrsitsig bil med mittmotorkonfiguration.

I den här är V8:an på fem liter och sågs tidigare som helt omöjlig att få in i en Gemera, men ny transmission har förverkligat drömmen. I Gemera HV8 finns växellådan LSTT, en förfinad version där extra bokstaven (T) står för ”Tourbillon”, således är fullständiga namnet ”Light Speed Tourbillon Transmission”.

Maskinen kallas ´Hot V8´ i detta utförande, eller HV8 i kortform och som även återfinns i modellversionens namn – Gemera HV8.

De tre elmotorerna som Gemera presenterades med för tre år sedan möter nu en överman i en ny, egenutvecklad elmotor som kallas för ”Dark Matter”. Den levererar på egen hand över 800 hästkrafter (600 kW) och 1 250 newtonmeter, dessutom är den lättare (39 kg) och tar upp mindre plats (38x38x14 cm) än de tre Quark-elmotorerna. Tillsammans genererar Dark Matter-elmotorn och HV8:an extrema 2 332 hästkrafter och 2 750 newtonmeter. Enligt Koenigsegg är siffrorna nytt världsrekord för en produktionsbil.

Enligt Christian von Koenigsegg så ska Gemera HV8 är inte bara vara den mest kraftfulla och extrema produktionsbilen på jorden, med häpnadsväckande 1,11 hästkrafter per kilo, utan det är också den mest praktiska och användarvänliga sportbilen som någonsin skapats. Dess otroliga respons, köregenskaper, motorljud, skarpa växellåda, rymliga interiör och fyrhjulsdrivna system kombineras för att skapa en oöverträffad och ojämförlig körupplevelse, redo att sätta många prestandarekord runt banor och på raksträckor.

Att dessa supersportbilar kommer från Ängelholm gör oss på redaktionen extra stolta. Heja Sverige!

Läs mer på: www.koenigsegg.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Om du letar efter en exklusiv säng till ditt exklusiva sovrum. Flera av världens mest exklusiva sängar hittar du här.

Exklusiva sängar från Savoir

Det har är ett exklusivt varumärke, lite av en sängarnas Rolls Royce, som är sprungen ur den underbara känslan man får när man sover på ...