Koenigsegg Gemera

Koenigseggs nya laddhybrid – en äkta supersportbil – som har plats för fyra personer.

Vi på HOOM blir alltid lite extra stolta när vi får visa upp något svenskt. Här är det dessutom extra kraftfullt och finurligt! För nya Koenigsegg Gemera är verkligen en supersportbil i ordets rätta bemärkelse. Gemeran är en innovativ laddhybrid som hämtar kraft från en mittmonterad trecylindrig tvålitersmotor med dubbelturbo på 598 hästkrafter.

Den trecylindriga motorn får hjälp av tre elmotorer, en där fram och två bak.

Sammanlagt ger det en effekt på hela 1 734 hästkrafter. Tjänstevikten är 1 850 kg. Gemera mäter 4 975 millimeter på längden och är 1 988 millimeter bred. Färden från 0-100 km/h ska enligt våra källor gå på nästan osannolika 1,9 sekunder och toppfarten ska vara 400 km/h. Heja Sverige!

Läs mer på: www.koenigsegg.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Lyxiga sängkläder från Ralph Lauren Home

Mulholland Drive

Formskön säng ur kollektionen Mulholland Drive från Ralph Lauren Home. Inspiration har man den här gången hittat i det klassiska Hollywood men också i det ...