Nyhet: Multiform i Stockholm

Den 17 januari slog Multiform Stockholm upp portarna i Sickla Köpkvarter.

Det har länge talats om det danska designundret, både när det gäller mode och inredning. Nu kan stockholmarna få njuta det danska köksundret. I butiken erbjuder man skräddarsydda lösningar för kök, bad och garderob.

Den 17 januari i år slog Multiform Stockholm upp portarna i Sickla Köpkvarter. Bakom butiken står inredningsdesignern Sarah Lagerström, som har mångårig erfarenhet av att driva köksbutiker inom lyxsegmentet.

– Jag älskar kvalitet och därför är det lite av en dröm att få arbeta med Multiform, säger hon. Designen är elegant och modern utan att vara trendberoende och man skapar individuella kök, bad och annan förvaring som alltid har funktionalitet i fokus.

Här i Sverige är Multiform än så länge mest känt bland branschfolk och inredningsentusiaster, men i Danmark är varumärket väl etablerat. Historien om Multiform började 1982 när designern Carsten Michelsen tillverkade sitt första kök i en liten snickerifabrik som låg på en bakgård i Århus. Träet hittade han på en gammal brandstation. De tydliga maskhålen i träet utgjorde för honom bara en extra bonus eftersom köket skapades för en gammal lantgård. Ungefär där och då slog han fast vad som skulle bli Multiforms DNA: Kärleken till rätt material, äkta hantverk och anpassning efter kundernas behov.

Carsten Michelsen tyckte mycket om att laga mat till familjen men upplevde att dåtidens kök saknade utvecklingspotential och kvalitet. Han ville att ett kök ska vara en funktionell och vacker arbetsplats – även efter många års användning. Kort sagt: Man ska ha bra ytor att arbeta på, många lådor som det är lätt att hitta i och ha ett snyggt och smart kök som man är stolt över. Och absolut inte vilja byta efter några år. Michelsens förebild var danska möbelklassiker från 1950-talet i stil med Arne Jacobsens Myran-stolar eller Poul Henningsens PH-lampor. Något som känns relevant år efter år.

Resultatet blev Form 1, som gjorde succé direkt och mycket riktigt numera betraktas som en modern dansk designklassiker med sin tydligt igenkännbara stil. Ikoniska Form 1 finns i en lång rad utföranden och sedan lanseringen har flera nya kollektioner tillkommit och utökats med både badrums- och garderobslösningar.

Det senaste tillskottet, Form 45 av mässing, mottog det internationella designpriset Archiproducts Design Award 2017 – ett tecken på att mässingstrenden inte verkar mattas av, utan snarare öka.

– Det är helt enkelt på tiden att vi presenterar Multiform för stockholmarna, säger Henrik Witt, design- och exportchef på Multiform. Något vi är extra stolta över att varenda liten del av köket har passerat händerna på våra snickare i Kibæk många gånger. Allt är genomtänkt in i minsta detalj, både utifrån estetiska aspekter och ur hållbarhetssynpunkt.

Multiforms trälådor är ett exempel på handgjord kvalitet som andas lyx. Lådorna görs enligt klassiska snickerimetoder och lönnträet i lådorna kommer från ett familjeägt sågverk i Österrike.

– Det är helt enkelt danskt finsnickeri när det är som bäst, säger Sarah Lagerström, VD för Multiform Stockholm. Jag märker att allt fler vill investera i kvalitetskök där allt är handgjort från grunden. Därför är jag säker på att stockholmarna kommer att älska Multiforms och deras tidlösa design. Vi har inga kök på lager och vi kommer aldrig att få det. Istället satsar vi på att anpassa oss efter varje kunds behov.

Adress: Multiform Stockholm, Hesselmans torg 4

Läs mer på: www.multiform.se/butiker/stockholm

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Hälsa och Wellness - Como Uma Ubud

COMO Uma Ubud

Det är nästan omöjligt att någonsin tröttna på Bali. Vi på HOOM har ännu en gång besökt denna mångsidiga ö och hittat ett hotell som ...