Hotell Villa Dagmar i Stockholm

Villa Dagmar – ett systerhotell till klassiska Hotel Diplomat – har nu öppnat på ett av Stockholms bästa lägen intill Östermalms Saluhall.

Det här är något som Stockholm saknat. På Villa Dagmar möts personlig service, design av högsta kvalitet och unika mat- och dryckesupplevelser under ett och samma tak. Vi ser att det inte bara kommer bli ett populärt hotell utan även en självklar mötesplats för stockholmare.

Villa Dagmar är uppfört i fastigheterna på Nybrogatan 25-27 och även i den bakomliggande fastigheten, där karamellfabriken och en silversmedja låg tidigare. I renoverings- och restaureringsarbetet har Stockholm stads arkitekter på Tengbom tillsammans med Villa Dagmars arkitekt Per Öberg till stor del bevarat jugendstilen och varsamt förfinat detaljer när fastigheterna byggdes samman. Ett vackert glastak, inspirerat av British Museum, ramar in innergården och trädgården som tillsammans utgör hotellets nav.

Visionen om ett systerhotell till Hotel Diplomat har funnit länge och Villa Dagmars koncept har vuxit fram ur ägarfamiljens erfarenheter och nyfikenhet med drömmen om att skapa ett hem, likt Dagmar Bergstens villa i Båstad. Dagmar var en modern, generös, nyfiken kvinna med inkluderande personlighet och sinne för kvalitet, god mat och design. Bakom inredningen står Anna Cappelen tillsammans med inredningsarkitekt Per Öberg och inredaren Helena Belfrage. Inför uppdraget tillsatte de en intern grupp bestående av ovan nämnda samt Sune M. Malmström, hotelldirektör Villa Dagmar. Tillsammans har de rest runt i Europa och inspirerats av olika städer, kulturella platser och hantverk, som inspirerat arbetet med att skapa ett personligt och unikt boutiquehotell – en stadsvilla.

Det exklusiva boutiquehotellet har bland annat hämtat sin inspiration från Axel Munthes vackra Villa Michele på Capri. Och faktum är att Munthe själv hade sitt stockholmska hem på just Nybrogatan 25-27 – adressen där Villa Dagmar nu öppnat.

Hotellets gäster välkomnas till Villa Dagmar via huvudentrén på Nybrogatan 27. I lobbyn möts gästerna av en varm, internationell och modern atmosfär. Det finns sittgrupper där gäster och stockholmare kan ses för informella möten eller för ett glas vin innan kvällens middag. Innergården, lik en italiensk piazza, har en centralt placerad mat- och vinbar och restaurang, som drivs i samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Vidare rymmer hotellet en butik med bar, en egen koncept- och blomsterbutik, Orangeriet och Smedjan där gäster kan njuta av avskildhet, en chambre separée för möten och event, ett holistiskt spa och gym samt en egen ingång till Östermalmshallen. Interiören och atmosfären på innergården har en tydlig Medelhavskänsla med varma färger, mörka träslag, bord och stolar i smidesjärn, stora krukor med växter och prunkande blomlådor från balkongerna.

Hotellets 70 rum och sviter är klassiskt inredda med möbler från noga utvalda svenska och italienska designers, där inredningen ska ge en varm hemkänsla med högsta kvalitet i alla designval. Gästrummen är individuellt designade i varma toner med exklusiv och eklektisk stil och med generösa badrum. En del rum har tapet och några är målade, och de har mjuka heltäckningsmattor eller vackra trägolv med matta av fris. Hotellet erbjuder rum med utsikt eller balkong över trädgården, rum med vy över den pulserade Nybrogatan eller över Östermalms takåsar.

Hotellet består av flera kulturhistoriskt skyddade byggnader av olika karaktärer, vilket har krävt en gemensam ansträngning för lyckas skapa hotellets fysiska och visuella flöden.

Restaurangen på Villa Dagmar är inbjudande med internationell känsla och drivs i ett nära samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson, duon bakom Michelin-restaurangen Aloë. Även här gör sig Medelhavskänslan påmind i interiör såväl som menyn med influenser från Italien, södra Frankrike, Mellanöstern och Nordafrika. Rätterna är i huvudsak från det maritima och det gröna köket men rymmer även andra spännande rätter som exempelvis innovativa pizzor. Sammantaget är det en generös meny där gäster kan välja mellan många små rätter, som fyller borden tillsammans med noga utvalda drycker i ett organiserat kaos.

För Villa Dagmar är naturligtvis läget och sammanhanget en viktig del. På Nybrogatan och i de omgivande kvarteren finns flera av Stockholms mest intressanta kulturella platser, butiker och restauranger och även systerhotellet Hotel Diplomat. Bybrogatan har verkligen fått nytt liv med nyrenoverade Östermalmshallen med alla restauranger, Brasserie Astoria och Schmaltz. Ett helt nytt och inbjudande stråk i hjärtat av Stockholm.

Läs mer på: www.hotelvilladagmar.com

 

 

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva soffor och exklusiva möbler. HOOM är perfekt om du letar efter en exklusiv soffa.

A-Propos från Roche Bobois

Den fluffiga och formsköna soffan A-Propos är designad av den italienska formgivaren Maurizio Manzoni för franska Roche Bobois. Den exklusiva soffan har en rektangulär form ...