La Font House på Mallorca

0

I det vackra men aningen svårbebyggda landskapet på Mallorcas norra hörn ligger ett fantastiskt hem. Ett hem som förenar modern arkitektur med en sällsynt känsla för naturens skönhet. Ta en titt och låt dig inspireras.

Att Mallorca nuförtiden är mycket, mycket mer än 80-talets sällskapsresor har väl inte undgått någon. Idag finns här ett flertal hotell och semesteranläggningar av absolut världsklass och även arkitekturen håller mycket hög standard. Och det är just den senare som fört oss till kullarna utanför den pittoreska lilla staden Pollença. Där, med en vidunderlig utsikt över det dramatiska landskapet, ligger nämligen ett mycket speciellt hus.

Att bygga hus i brant och stenig terräng är inte helt okomplicerat. Därför valde arkitekten Miquel Angel Lacomba och de projektansvariga på LF91 att skapa terrasser omgärdade av stenväggar som grunder att bygga på.

Själva huset präglas av raka, rena linjer, och huvudfasaden är helt öppen mot landskapet, tack vare gigantiska fönster från golv till tak.

I de stora sällskapsutrymmena är integrationen mellan interiör och exteriör i det närmaste total. Från vardagsrummet når man matsalen genom en gårdsplan som är helt och hållet sammanbunden med de intilliggande ytorna genom vida skjutbara dörrar. Sommartid fungerar gården även som en matplats utomhus.

Ett av husets mest utmärkande drag är den naturligt vita sandsten som inte bara täcker dess fasad, utan även återfinns invändigt på golv, väggar och tak. Bland interiören i övrigt märks eleganta trappor i bok, detaljer i grå aluminium och ett avskalat och modernt möblemang. Enkelhet och harmoni var nyckelorden både in- och utvändigt och det är tydligt att man lyckats åstadkomma just det.

Text: Mats Eriksson Foto: Mauricio Fuertes

Har varit artikel i magasinet HOOM.

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Le Jour Se Lève

Louis Vuitton – Le Jour Se Lève

Under 2016 gick startskottet när det skapades sju olika dofter med hjälp av den kände parfymmakaren Jacques Cavallier Belletrud. Nu utökas denna kollektion med ett ...