FIVE Zürich – en helhetsupplevelse

Under 1970-talet fanns det ett ställe i Zürich som var hetare än alla andra. På nyöppnade och ytterst moderna Hotel Atlantis flockades filmstjärnor, konstnärer och jetsetters från hela världen. Inte minst på sommaren, där den legendariska poolen blev en naturlig samlingspunkt för både fest och avkoppling.

Idag har den berömda utomhusbassängen fått sällskap av en rejäl inomhuspool, vars behagligt tempererade vatten lockar även under kyligare årstider. Men det är långt ifrån det enda som har hänt sedan glansdagarna för snart ett halvt sekel sedan. Efter flera mycket omfattade renoveringar, strålar hotellet idag lika starkt som någonsin förr – sedan 2022 under namnet FIVE Zürich.

På samma våning som den nya poolen inryms hotellets sagolika spa-anläggning, med ett digert utbud av allsköns undergörande behandlingar. Efter ett besök där är vi fulla av ny energi och redo att uppleva en riktig helkväll på FIVE. För det som verkligen skiljer hotellet från resten av Zürichs digra utbud av lyxhotell, märks nämligen allra tydligast när mörkret faller.

På FIVE Zürich flockas finsmakare från när och fjärran.

Då flockas finsmakare från när och fjärran på hotellets restauranger och barer – hela fyra till antalet. På eleganta he Penthouse bjuds vi på ljuvliga japanska läckerheter, medan livliga Soul Street serverar street food av det lyxigare slaget. I vinbaren The Vault får vinkännaren sitt lystmäte, men även vi mindre kunniga vinentusiaster njuter av den digra vinlistan – under trygg vägledning av FIVE:s ypperlige sommelier.

Vårt absoluta favoritställe är dock utan tvekan italienska finkrogen Cinque Studio, där mästerkocken Antonio Satta serverar sagolika små mästerverk. Den ena delikatessen efter den andra glider in på vårt bord och innan vi vet ordet av är vi framme vid desserten, som även den håller allra högsta klass.

Vad hittar man då på efter middagen, en fredagskväll i Schweiz största och mest pulserande stad? Ja, bor man på FIVE är valet mycket enkelt. Istället för att ge sig i kast med taxiturer, köer och annan logistisk som kan punktera en lyckad kväll, tar man helt enkelt hissen upp till The Penthouse. Vid midnatt förvandlas nämligen den spektakulära lokalen till en av stadens hetaste nattklubbar. De pulserande rytmerna och de delikata drinkarna håller oss sällskap in på småtimmarna – och när det är dags för välbehövlig sömn ligger våra rum bokstavligt talat runt hörnet. En smidigare helkväll har vi nog sällan upplevt!

Fakta om FIVE Zürich
Land: Schweiz
Plats: Zürich
Tema: design, gastronomi, fest
Prisindikation: $ $ $ $

Läs mer på: www.zurich.fivehotelsandresorts.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Caravaggio

Lampmodellen Caravaggio av designer Cecilie Man för Lightyears. Vacker pendel med rena linjer och mjuka former. Enkel och tidlös design när den är som bäst. ...