Le Méridien Bora Bora

En av de vackraste platser vi vet ligger i Franska Polynesien, omgiven av glittrande turkost vatten och svajande palmer. Följ med oss till paradisön Bora Bora och vårt nya favoritställe Le Méridien.

På en ”motu” (tahitiska för liten ö), mittemot det legendariska berget Otemanu, ligger Le Méridien Bora Bora. Hotellet är omgivet av en gnistrande turkos lagun, långsamt svajande palmer och en långsmal Robinson Crusoe-strand. Det är svårt att tänka sig en vackrare plats att semestra på.

Hela anläggningen präglas av en modern stil med en polynesisk touch. Vår underbara bungalow står på pålar rakt ovanför lagunen och har ett stort soldäck och en trappa direkt ner i det glittrande vattnet.

Vi trivs faktiskt så bra i vår bungalow att vi skulle kunna spendera hela vår vistelse där. Men då skulle vi förstås gå miste om allt det andra som hotellet har att erbjuda.

Den härliga spaanläggningen använder sig bara av inhemska produkter, som till exempel den underbara polynesiska monoioljan. Vi njuter av mängder av behandlingar som verkligen förgyller hela vistelsen och fyller oss med ny energi. Och för barnen finns mängder av spännande aktiviteter, som snorkling och sköldpaddssafari.

Njuter gör vi också på hotellets tre restauranger, som alla bjuder på sagolikt välsmakande rätter. Lunchen intar vi oftast på strandstället Te Ava, som bjuder på uppfriskande juicer och lätta rätter. På kvällen är favoriten Le Tipanié, vars spännande meny kan mäta sig med många av våra favoritrestauranger världen över. Men den mest minnesvärda måltiden av dem alla är nog den som vi intar i avskildhet på stranden. Att kalasa på nygrillade läckerheter från havet och lyssna på vågornas stilla brus är en upplevelse vi sent ska glömma.

Just nu renoveras detta fantastiska hotell men det ska vara klart det fjärde kvartalet 2023.

Fakta om Le Méridien Bora Bora
Land: Franska Polynesien, är ett franskt utomeuropeiskt förvaltningsområde
Plats: Bora Bora
Tema: resort, tropiskt, kustnära
Prisindikation: $ $ $ $

Tips: om  du vill boka en resa till Franska Polynesien, eller någon annan exotisk lyxresort, så ska du kontakta Lime Travel. De skräddarsyr exklusiva resor och är vår samarbetspartner.

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Yachts: Quattroelle

Megayachten Quattroelle är drygt 86 meter lång och byggd av det anrika familjeföretaget Lürssen, ett varv som ligger i tyska Bremen och som grundades redan ...