Audemars Piguet Jules Audemars

Audemars Piguet Jules Audemars. Exklusiva klockor och lyxklockor från Schweiz.

Den mycket exklusiva kollektionen Jules Audemars hedrar de två grundarna, Jules Audemars och Edward-August Piguet, på ett vackert sätt. De var ett par sanna pionjärer, med starka värdegrunder, som tog steget mot utveckling. Det tog fram ur med ett flertal komplikationer. Audemars Piguet började tillverkas i slutet av 1800-talet, och redan från starten skapade de alltså mycket avancerade klockor.

A striking one-off edition of the hand-wound Carillon in sleek black, with an entirely hand-decorated 18-carat gold dial, further enhanced by the sweet, clear harmonics of its gong-struck minutes, hours and quarters.

Fast förankrad i Le Brassus, i Schweiz, har varumärket hela tiden utvecklat den höga standard och uppfinningsrikedom som fanns hos dess grundare. Idag är Audemars Piguet fortfarande en av de äldsta tillverkarna av Haute Horlogerie som aldrig lämnat den grundande familjens händer. Genom att inviga nya generationer i denna kunskap så fortsätter utvecklingen i samma anda.

Märket är ett av tre klocktillverkare som brukar kallas ”the big trio”. De andra två klocktillverkarna som tillhör denna unika triss är Vacheron Constantin samt Patek Philippe, alla helt kvalificerade för att kallas lyxklockor.

Material & Utförande
Modell: 26344PT.OO.D002CR.02
Tillverkare: Audemars Piguet
Serie: Jules Audemars
Typ: Herrklocka, dressmodell
Diameter: Ø 39.00 mm
Tjocklek: 11.10 mm
Boett: Borstat/polerat platina
Baksida boett: Repskyddat safirglas
Armband: Svart läder, krokodil
Urtavla: Svart med indexmarkeringar
Spänne: Viklås i platina
Glas: Repskyddat safirglas
Bezel: Platina, borstat/polerat

Urverk & Funktioner
Urverkstyp: Automatiskt, självuppdragande
Sekundvisare: Svepande
Urverk: Med 53 juveler, 21600 vph
Gångreserv: 48 timmar
– Gångreservindikator
– Separat sekundvisning
Övrigt: Limiterad upplaga, skruvkrona

Läs mer på: www.audemarspiguet.com

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Six Senses Zil Pasyon på ön Félicité i öriket Seychellerna

Zil Pasyon i Seychellerna

Bland Seychellernas drygt hundra öar finns många juveler. En av de vackraste och mest dramatiska är den lilla privatägda Félicité. Där har Six Senses öppnat ...