Ferrari 296 GTB

Ferrari 296 GTB är en banbrytande laddhybrid som glider in under F8 Tributo i Ferraris modellprogram, med en helt nyutvecklad V6-motor på 2,9 liter och 663 hästkrafter, kombinerat med en elmotor för en total systemeffekt på 830 hk. Detta kraftpaket tar bilen från 0 till 100 km/tim på blott 2,9 sekunder och kan nå en toppfart på 340 km/tim. Utöver sin imponerande prestanda, stoltserar 296 GTB med en förarfokuserad interiör utan pekskärm i mitten, en detalj som avviker från det nu nästan standardiserade moderna bilars designspråk.

Den tekniska briljansen med 296 GTB sträcker sig bortom dess hybridmotor. Bilen erbjuder en extraordinär kraft och flexibilitet över ett bred spektrum av varvtal, med förmågan att dra starkt från så lågt som 1,400 rpm. Ferraris ingenjörskonst syns även i chassit, som är utformat för maximal smidighet tack vare dess kortaste hjulbas i Ferraris nuvarande lineup, samt innovativ användning av ett nytt EPS-system för förbättrad styrrespons. Dessutom är bilen utrustad med Ferraris avancerade Side Slip Control (SSC) system och sofistikerade bromssystem som tillsammans optimerar kördynamiken och ger en oöverträffad körupplevelse​.

Ferrari has unwrapped the new 296 GTB as the latest entry into its Berlinetta sports car family, with an all-new hybridised V6 engine arriving in place of the traditional mid-mounted V8.

Det är inte bara bilens prestanda som imponerar; dess miljöaspekter och teknologiska innovationer visar på Ferraris åtagande att förena kraft med hållbarhet. Med olika inställningar, inklusive en renodlad eldrift upp till 135 km/h, balanserar 296 GTB effektivitet med explosiv prestanda. Denna blandning av traditionell Ferrari-kraft och framåtblickande hybridteknologi gör 296 GTB till en verkligt unik skapelse i bilvärlden.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Baros

Vi på HOOM har genom åren besökt ett stort antal fantastiska platser och det är otroligt svårt att rangordna dem. Men frågan är om ön ...