Ferrari SP38

Ferrari fortsätter att bygga så kallade ”one-offs” och nu presenterar de modellen SP38 som är en specialversion inspirerad av F40.

I dagarna presenterade Ferrari ett specialbygge som designats av Ferrari Design Centre. Modellen, som kallas SP38, är baserad på 488 GTB men har genomgått diverse justeringar. Sannolikt är dessa justeringar anpassade för bankörning då kunden har sitt absoluta fokus där. Vad vi vet är att motorn är en dubbelturbo, en V8:a på 3,9 liter, med 670 frustande hästar. Bilen sägs också vara inspirerad av ikoniska F40, och visst hittar vi likheter, exempelvis den integrerade bakvingen och luftintagen på dörrarna som går in i skärmarna bak. Delar av fronten påminner dock mer om 308 GTB, en annan Ferrari-klassiker. Karossen har en klassisk röd kulör som lagts på i tre lager för extra djup. Extra plus för det!

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Villa Storsjö

Vi på HOOM är hela tiden på jakt efter intressant arkitektur. Därför blir vi extra glada när vi åter hittar ett boende på hemmaplan som ...