G.A.D firar 20-årsjubileum

G.A.D är ett gotländskt företag vars möbler genomsyras av ett genuint möbelhantverk och en tidlös design.

För 20 år sedan startades gotländska G.A.D med idén om möbler som kan förändra världen. Möbler utan genvägar, som håller livet ut och går i arv till nästa generation. Genom åren har just passionen för att skapa kvalitetsmöbler varit den röda tråden tillsammans med tidlös design och hållbarhet. Det är deras 20 år ett fint bevis på.

G.A.D är ett gotländskt företag vars möbler genomsyras av ett genuint möbelhantverk och en tidlös design. Här hittar man laxstjärtsinkning, genomgående tappar och obrutet ådringsmönster över lådfronterna som är tagna ur samma trästycke. Hållbarhetstänket, ur alla synvinklar, rankas högt liksom livslängden. De tidlösa möblerna tillverkas av massiva naturmaterial så som björk, ek, kalksten och lammskinn. Inspirationen hämtas från det karga gotländska landskapet och dess karaktäristiska färgskala. I eget snickeri brinner snickarna för att tillverka exklusiva möbler med traditionella sammansättningar. Möbler med så hög kvalitet att de kan gå i arv till nästa generation.

Just nu är G.A.D inne i en process där de förnyar linjerna, där de går mot ett skifte med tunnare linjer. Förhoppningen är att de kommande 20 åren ska ge bolaget, som redan finns i hemmets alla rum, möjligheten att dels ta steget ut i offentliga miljöer – men också att gå på export – och nå ut i världen.

Vi på HOOM ser fram emot fler vackra möbler, i massiva material, som byggs ihop i deras snickeri på Gotland. För att hållbarhet på riktigt är viktigt. Och för att kvalitet varar längst.

Ett tips är att ta en titt i deras webbshop med varor Selected by G.A.D. En perfekt plattform för dig som värnar om det svenska hantverket och lokala gotländska produkter. Heja Sverige!

Läs mer på: www.gad.se

 

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Apelsinparfait

När det kommer till efterrätter finns det få saker som slår en riktigt god parfait. I den här varianten får den sällskap av citruskokta päron, ...