Sea Eagle II

Den relativt nybyggda Sea Eagle II är världens största segelbåt byggd i aluminium. Royal Huisman har byggt denna seglande yacht som faktiskt blev färdig så sent som förra året. Sea Eagle II har måtten 81 meter lång, 62 meter hög och de tre masterna i karbon tillåter ganska exakt 3.500 kvadratmeter segelyta. Enligt uppgift ska den i friska vindar, på öppna bogar, kunna göra 21 knop. Här får elva gäster plats samt en besättning på fjorton.

The three carbon composite masts comprise main, mizzen, fore ansent and furling booms, which are styled and shaped to match the design of the yacht. The total area of the sails (by Doyle Sails) is distributed among the three masts providing the freedom of various sail configurations for various weather conditions.

Precis som namnet antyder så finns det en äldre syster. Ägaren har redan samlat erfarenheter från Sea Eagle I, som sjösattes 2015. Den 43 meter långa skönheten är nu till salu.

SEA EAGLE II
Royal Huisman project 400: The world’s largest aluminium sailing yacht
Length overall: 81m / 266ft
Exterior styling: Dykstra Naval Architects and Mark Whiteley Design
Naval Architecture: Dykstra Naval Architects
Interior: Mark Whiteley Design
Builder: Royal Huisman, 2020
Construction: Aluminium
Classification: Lloyd’s MCA (LY-3)
Rig+sail handling: Panamax masts and Integrated Sailing System by Rondal

For discerning individuals with a dream to realize, Royal Huisman gives expression to their dream, by creating a yacht that is unique in conception, quality and execution, celebrating the Spirit of Individuality.

Läs mer på: www.royalhuisman.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Bästa fastighetsmäklaren i Skåne - Skeppsholmen Sotheby's International Realty - när du ska köpa eller sälja exklusiva gårdar och villor. Exempelvis en exklusiv gård på Österlen - Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Exklusiv gård på Österlen

En kort cykeltur från Sandhammarens kritvita strand ligger denna välrenoverade och mycket påkostade gård. Knallgul raps bäddar in de fyra längorna på ett vackert sätt ...