Lange 31

Att vi på HOOM har en svaghet för exklusiva armbandsur torde inte komma som en överraskning för någon av våra trogna läsare. Här riktar vi strålkastarljuset mot en bland allmänheten okänd urmakare. Men för klockkonnässörer i klockvärlden är A. Lange & Söhne ett av de mest prestigefyllda namnen – och det är inte svårt att förstå varför.

Historien om A. Lange & Söhne tar sin början redan 1815. Då föddes nämligen Ferdinand Adolph Lange i Dresden, Tyskland. Redan som femtonåring började han som lärling hos en av traktens mest berömda klockmakare och efter ytterligare femton år av resor och studier startade han sitt eget urmakeri. Under åren som följde introducerade han en mängd innovationer och hans klockor blev snabbt kända för sin precision och elegans. Och idag, 170 år senare, är det fortfarande just de egenskaperna som utmärker A. Lange & Söhnes armbandsur och som gör dem så eftertraktade bland klocksamlare världen över.
Här tar vi en närmare titt på modellen Lange 31, vars enkla och stilfulla utförande gör den till en klocka som håller i generation efter generation. Första mekaniska armbandsuret med hela 31 dagars gångreserv.
 Läs mer på: A. Lange & Söhne

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

The Datai Langkawi

The Datai Langkawi

På den malaysiska ön Langkawi finns ett hotell utöver det vanliga. Det är inte ofta man hittar modernitet och orörd natur i perfekt harmoni, men ...