Villa Österlen

Vi på HOOM är hela tiden på global jakt efter intressant arkitektur. Därför är det extra glädjande när vi åter hittar ett boende på hemmaplan som utstrålar allt det vi letar efter. Villa Österlen är ett modernt hem som klarar familjens alla skiftningar.

På en perfekt tomt utanför Växjö ligger detta nybyggda hem vackert placerat alldeles intill vattnet. Ägarna ville här skapa ett hus helt från grunden, utformat efter sina drömmar. Man såg framför sig en modern version av en klassisk skånelänga, byggd i vinkel med en stor härlig altan och ett högt ryggåstak i kök och vardagsrum som skapar rymd och ljus. En av familjens favoritplatser i huset är det rymliga vardagsrummet och köket, avdelat med en öppen spis där den sprakande elden kan avnjutas från två håll, och ett stort glasparti i fonden med vacker utsikt mot Helgasjön. Även från det stora sovrummet kan ägarna se vatten och båda menar att känslan av hela tiden ha naturen så nära inpå är en av de stora fördelarna med det nya huset.

Om du själv funderar på att bygga nytt så är ett tips att tänka på helheten. Åk runt och titta på nybyggda hus och lyssna på tips från människor med erfarenheter och kunskap. Ge processen att välja färg- och materialval lite extra tid då det skapar karaktär och gör hemmet personligt.

Läs mer på: www.trivselhus.se

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Stolarna Yuumi och Ava. Hitta möbler i Stockholm.

Stolarna Yuumi och Ava

Även tidlös design kan följa årstiderna på ett subtilt sätt. På italienska Bross har man genom åren lyft sina formsköna möbler med färggranna tyger och ...