Villa Storsjö

Vi på HOOM är hela tiden på jakt efter intressant arkitektur. Därför blir vi extra glada när vi åter hittar ett boende på hemmaplan som utstrålar allt det vi letar efter. Här har vi ett modernt hem i Västerås som erbjuder ett drömboende i anslutning till skogen.

Från boende i lägenhet till ett mindre radhus, ville ägarna pröva om livet i hus var något för dem. De ville ha ett större boende och något som kändes mer som deras. Först tittade de på gamla hus, men det kändes som kompromisser. Och när de började räkna var det ingen större prisskillnad mellan att bygga nytt och köpa gammalt. De fick en förhandsvisning på en ny avstyckning – en avskild skogs- och hörntomt på en liten bergsknalle – och bestämde sig snabbt. Det återstod en del turer med röjning och annat, men så småningom föll allt på plats.

När det gällde husmodell fanns ett grundkrav: ett stort kök, eftersom ägarna älskar att laga mat och baka.

De ville också ha ett hus med känsla av ljus och rymd, det fick bli en variant av husmodellen Villa Storsjö från Trivselhus, där husets mittparti är öppet i nock med en takhöjd på drygt fem meter. Och så skulle huset kännas som bara deras. De ville ha ett hem med karaktär och personlighet, så tidlösa material, hög kvalitet och möjligheten att anpassa husmodellen var viktigt när de sin hustillverkare.

VÄRDEFULLA TIPS
Några tips vill familjen skicka med till andra som funderar på att bygga hus:

  • ”För oss var det värdefullt att prata med andra som byggt hus. Så åk på visningar och prata gärna med dem som bor i huset.”
  • ”Ha inte för bråttom.”
  • ”Tänk långsiktigt och välj tidlösa material och kulörer, det är hållbart både estetiskt och miljömässigt. Och ta hänsyn till platsen där ni bygger, vi valde till exempel svart och brunt på utsidan för att det är fint mot skogen och naturen här.”

Läs mer på: www.trivselhus.se och www.facebook.com/trivselhussverige/ samt på Instagram (trivselhus).

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Iconic Design

Kollektionen Iconic Design från Ralph Lauren Home lyfter fram det råa och vackra i naturmaterial. Här har man hämtat inspiration från klassiska möbelformer och Hollywoods ...