Dalvey Road i Singapore

0

En av våra favoritarkitekter på senare år har varit den i Singapore verksamme britten Guz Wilkinson. Gång på gång lyckas han slå oss med häpnad med sin spektakulära och innovativa arkitektur. Den här gången har han inspirerats av ett av arkitekturhistoriens mest omhuldade hus – Frank Lloyd Wrights fantastiska Fallingwater.

Att Guz Wilkinson hamnade i just Singapore var egentligen mest en slump. Som ung lämnade han sitt hem i England för att segla jorden runt, men när han kom till Singapore var det inte mycket kvar av båten. Så Guz blev kvar i det lilla landet på andra sidan jorden, grundade Guz Architects och började så småningom skapa sig ett namn som arkitekt. Hans kärlek till vatten finns kvar och syns nästan alltid i hans arkitektur. Ibland genom vågformade tak och fasader, men allra oftast i hans karaktäristiska dammar och bassänger.

Huset på Dalvey Road i Singapore är inget undantag. Trädgården präglas av den stora och fantasifullt utformade poolen, vars upphöjda glasfasad skapar en slags havskänsla. Det är naturligtvis djärvt att inspireras av ett så monumentalt hus som Fallingwater, som är i det närmaste omöjligt att matcha.

Men klart är i alla fall att Guz Architects verkligen lyckats skapa ett spektakulärt hem som verkligen integrerar med sin omgivning.

Med hjälp av enorma glaspartier, grönskande innergårdar och två takträdgårdar skapas en känsla av att befinna sig mitt i naturen. Dessutom fyller de många träden en viktig funktion – de erbjuder välbehövlig svalka under Singapores många varma dagar. Detsamma gäller naturligtvis för poolen och innergårdens dekorativa damm.

Även inredningen knyter an till naturen och präglas av vackra träslag och stora öppna ytor. De stora fönstren bidrar med en härlig känsla av ljus och deras olika utformning skapar spännande skuggor och ljusflöden. När mörkret faller ger den intrikata och minutiöst planerade utomhusbelysningen trädgården ett nytt liv och ett närmast mystiskt skimmer. Dalvey Road är ett mycket intressant hus – dygnet runt.

Läs mer på: www.guzarchitects.com

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

lyxhotell i vildmarken.

Fogo Island Inn

På en isolerad ö utanför Kanadas kust har vi hittat en tillflyktsort som verkligen gör skäl för namnet. Ta en titt på vilda Fogo Island ...