De Wet

0

Storslagna hus kan vara imponerande, men de känns ofta kalla och opersonliga. I det här drömhemmet utanför Kapstaden finns, trots enorma rum, också en verklig känsla av hemtrevnad. Följ med oss till ett praktfullt hem, skapat av SAOTA, med en magnifik utsikt.

Från gatan ser huset ganska anspråkslöst ut. Fasaden på gatusidan består av endast två material, grått skiffer som hämtats alldeles runt hörnet, och furu känt för sin hållbarhet. Genom en enkel träport kommer vi in på en stenbelagd liten väg, som leder oss genom en trädgård, fram till ytterligare en port. Och bakom den börjar det hända grejer. Vi kommer in på en smått mystisk gårdsplan, som kantas av akacieträd, kottepalmer och en skulptur av den sydafrikanske konstnären Anton Smit.

Vi fortsätter nerför en trappa av granitblock och kommer äntligen fram till husets riktiga entré. Så fort vi kommer innanför dörren öppnar ett makalöst panorama upp sig framför våra ögon och vi spejar ut över Atlantens glittrande vågor och den berömda forna fängelseön Robben Island. Efter en kort paus, för att smälta den dramatiska utsikten, fortsätter vi in i den överdimensionerade hallen, som även fungerar som ett galleri för de konstintresserade ägarna.

Ägarna hade önskemålet att skapa en så stor sammanhängande yta som möjligt, med vardagsrum och matsal i öppen planlösning.

Resultatet blev ett majestätiskt jätterum med dubbel takhöjd, fönster från golv till tak och en enorm känsla av rymd. Trots att många väggar är av glas finns det gott om plats för tavlor och många öppna ytor som fyllts av skulpturer och föremål som familjen införskaffat under sina många resor.

Hus som är fyllda med konst kan ibland tendera att kännas mer som utställningslokaler än som hem, men den här familjen lyckas blanda tavlor, skulpturer och föremål på ett oväntat och opretentiöst sätt. Därför blir deras konstsamling ett hemtrevligt inslag och mer än så – en oersättlig beståndsdel som skänker huset personlighet. Men det vackraste konstverket av alla står naturligtvis den oefterhärmliga naturen för.

Du får gärna dela med dig av detta inlägg till nära och kära. Du hittar mer inspiration på Facebook, Instagram (hoommagazine) och Linkedin.

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

No comments

Liknande artiklar

Exklusiva sportbilar och lyxbilar. Perfekt guide om du letar efter en exklusiv bil.

Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante

Aston Martin, det anrika brittiska bilmärket som är synonymt med elegans, prestanda och en omisskännlig stil, har ännu en gång överträffat sig självt med lanseringen ...