Patek Philippe – The Grandmaster Chime

Patek Philippe Grandmaster Chime och andra exklusiva lyxklockor i Stockholm.

Patek Philippes mest avancerade verk för handleden är The Grandmaster Chime, Ref: 6300G. Detta beundransvärda, och vackert blåa, mästerverk innehåller drygt 20 komplikationer med vändbar boett, två urtavlor och ett flertal innovationer. Det fullständigt osar kompetens och tradition. Anledningen är enkel, bolaget har investerat 100.000 arbetstimmar i utvecklingsprocessen.

Just Patek Philippe har stor expertis inom ”haute horlogerie” både på in- och utsidan. Det gäller klockans urverk, men också dekorationer som gravyr, stensättning, emaljering och guiloché. Ett flertal av dessa hantverk är så avancerade att skapandet i sig nästan kräver en livslång erfarenhet. Patek Philippes nivå på klockorna är inte bara att de är unika tidvisare utan man har tagit helheten till en helt ny nivå. Här finns expertis, tradition, ädla material och framför allt en gedigen passion för att skapa små mästerverk.

Sedan starten 1839 har Patek Philippe varit inriktade på att göra unika mästerverk av högsta kvalitet.

Patek Philippe är ännu en av branschens få kvarvarande helt fristående företag. Bolaget slår ständigt nya auktionsrekord och nya klockor har ofta långa väntelistor. Varumärket ägs sedan trettiotalet av familjen Stern som på bästa sätt förvaltar det som Antoni Patek och Adrien Philippe startade på 1800-talet.

Läs mer på: www.patek.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Nya Patrimony

Vacheron Constantin fortsätter att fira triumfer. Deras nya Patrimony (2017) uppvisar tidlös elegans och befäster att de är en viktig del av klockvärldens ”heliga treenighet”. Nya ...