wallywhy200

Med nya wallywhy200 har Wally återigen flyttat fram gränserna för vad som är möjligt inom båtvärlden. Med den här banbrytande och innovativa yachten, som gjorde sin världsdebut på Cannes Yachting Festival under förra året, kliver den första modellen ur wallywhy-serien fram i strålkastarljuset.

Wally har hela tiden haft en designfilosofi som kombinerar form och funktion med estetik. Den här gången har man utvecklat ett stilistiskt mästerverk som konkret omformulerar designreglerna. Nya wallywhy200 har en spektakulär glaserad båge på närmare fem meter som rymmer en fantastisk mastersvit med utsikt över havet. Härifrån har man en 270-graders utsikt över horisonten. Kabinen utmärker sig också för sina exceptionellt låga ljudnivåer. Det övre däcket har en futuristisk glaskupol, en distinkt Wally-funktion som påminner om utseendet hos den legendariska Wallypower. Även på det övre däcket är den förlängda toppen, utan stödpelare, ett mästerverk både när det gäller form och ingenjörskonst då den har en exceptionell stabilitet och styrka.

Elegant interiör
Den första modellen har en layout med fyra hytter: masterkabinen med två separata badrum på huvuddäcket, en VIP- samt två gästhytter på nedre däck. En nyhet är den spektakulära laminerade trappan i ett stycke som, förutom att ha en bärande funktion, är extremt lätt i sin konstruktion. Den innovativa trappan förbinder de tre däcken och gör skotten överflödiga i den stora vardagsrumsdelen. Till möbler och golv valdes teak. Den naturliga färgpaletten av neutrala och sandiga toner skapar en mjuk och tidlös effekt.

Like all Wallys, which for 25 years have been ahead of their time and the setters of new standards in yachting design, the new compact superyacht wallywhy200 carries the ’Wow’ factor engraved in its DNA.

On-demand infotainment
Tack vare den trådlösa 5G-nätverksanslutningen med automatiseringskontroll kan gästerna bekvämt hantera alla ljud-/videosystem via mobila enheter, både utanför och inne i yachten. Genom Naviops integrerade system kommer de också att kunna kontrollera navigationsdata, och hålla yachtens framsteg och parametrar ständigt under kontroll. Den första enheten har en toppmodern 55-tums TV i det övre vardagsrummet och ett 5.1 Premium-ljudsystem på huvud- och övre däck, medan ett sofistikerat Sonance-ljudsystem betjänar utomhusområdena.

Beach Club
Att uppleva havet innebär också att njuta av aktiviteter i direkt anslutning till vattnet. Men nya wallywhy200 är också oöverträffad i detta avseende: de fällbara ”strandklubben” tillåter till exempel inte bara tillgång till havet på tre sidor utan utökar också boytan med hela 32 kvm. Här kan man avnjuta en sann terrass över vattnet, med storlek och funktioner som gör att alla konkurrenter, även större, bleknar i jämförelse. Dessutom har wallywhy200 två garage med en lagringskapacitet som aldrig tidigare skådats på yachter av denna storlek.

It is the ideal yacht to freely and safely regain possession of one’s space with family and friends.

Hastighet och stabilitet
Dess banbrytande och högpresterande skrov kan kapa vågorna på ett sagolikt sätt vilket minimerar stigningen. Den första modelle drivs av fyra Volvo Penta D-13 IPS 1350-motorer med 1000 hk per enhet. Tack vare dessa banbrytande funktioner kan wallywhy200 kryssa i vilken hastighet som helst (23 knops toppfart) och bibehålla en horisontell position utan att minska gästernas komfort ombord. Dess bredd kombinerat med fenstabilisatorerna – som en standardfunktion – som kan aktiveras vid ankar eller under kryssning. Nya wallywhy200 har utvecklats av Wallys designteam ledda av Luca Bassani, tillsammans med Ferretti Group Engineering Department, i samarbete med Laurent Giles NA Ltd. och Studio A. Vallicelli & C som stått för inredning.

Läs mer på: www.wally.com samt på Instagram och wallyyachts_official

Om Wally
Världsledande inom yachtinnovation och en del av Ferretti Group. Wally kombinerar den senaste tekniken med modern design och tittar ständigt på sätt att förbättra vattennjutningen med prestanda, komfort och stil. Wally grundades 1994 i Monaco av Luca Bassani som är en passionerad och visionär yachtsman. Wally är det enda yachtmärket som vid två tillfällen har vunnit ADI Compasso d’Oro, världens viktigaste pris för kvalitet och design.     

 

 

 

 

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Ferrari Roma - titta i vår guide när du söker exklusiva bilar och sportbilar

Ferrari Roma

Nya Ferrari Roma är en gran turismo-inspirerad modell som nostalgiskt blickar tillbaka på perioden som kallas ”La dolce vita”. Vi var bara tvungna att visa ...