Rolex Yacht-Master Perpetual 40

Här har vi en Rolex Yacht-Master Perpetual 40 med vacker bezel i 18 karats roséguld. Yacht-Master förenar här funktion och stil kryddat med en lite råare känsla. Den har ett ett självuppdragande mekaniskt urverk som är utvecklat och tillverkat internt av Rolex. Kaliber 3235 är certifierat som en Superlative Chronometer och uppfyller de stränga kriterierna för precision, effektreserv och vattentäthet som Rolex fastställer. Med en effektreserv på upp till 70 timmar kan klockan hålla tid över långa perioder, även om den inte bärs kontinuerligt.

Inspired by the rich heritage that has bound Rolex to the world of sailing since the 1950s, the Yacht-Master blends function and style, while the Yacht-Master II brings together the finest in Rolex technology to create a regatta chronograph built for yachting competition.

Den eleganta urtavlan på Yacht-Master Perpetual 40 finns i flera variationer, inklusive silver, vit eller svart, och är utrustad med applikerede timmarkörer och visare som är belagda med Rolex egenutvecklade Chromalight-ljusmaterial. Chromalight erbjuder en exceptionellt långvarig blåglöd i svagt ljus och förbättrar läsbarheten på natten eller under dykning.

Klockan har också en vattentäthet på 100 meter (330 fot) vilket gör den lämplig för aktiviteter som segling, snorkling eller ytläge dykning. Rolex har en lång tradition av att tillverka vattentäta klockor, och Yacht-Master Perpetual 40 är inget undantag.

Material & Utförande
Modell: 116655-0001
Tillverkare: Rolex
Serie: Perpetual 40
Typ: Herrklocka, Dress / Sportmodell
Diameter: Ø 40.00 mm
Boett: Borstat/polerat 18 karat roséguld
Baksida boett: Solid
Armband: Svart gummi
Urtavla: Svart med självlysande markeringar indexmarkeringar, självlysande visare
Spänne: Viklås i 18 karat roséguld
Glas: Repskyddat safirglas
Bezel: Keramik 18 karat roséguld, svart, vridbar motsols

Urverk & Funktioner
Urverkstyp: Automatiskt, självuppdragande
Sekundvisare: Svepande
Urverk: Med 31 juveler, 28,800 vph
Gångreserv: 50 timmar
Datumangivelse: Datum
Vattenskydd: 10 ATM 
Funktioner: Evighetskalender
Övrigt: Kronometercertifiering (COSC), skruvkrona

Läs mer på: www.rolex.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Exklusiva klockor och lyxklockor, perfekt om du letar efter en exklusiv klocka eller lyxklocka.

Nytt från Audemars Piguet

Audemars Piguet fortsätter att befästa sin plats inom haute horlogerie med lanseringen av sin nya kronograf. Detta innovativa mästerverk visar hur tradition kan möta samtida ...