Ferrari Roma Spider

En cabriolet med V8 och dubbelturbo som nostalgiskt blickar tillbaka mot perioden som kallas ”La dolce vita”.

Det är en drygt 4,6 meter lång skönhet med relativt lång motorhuv, låg grill som bara har plats för två åkande. Under huven hittar man en dubbelturboladdad V8 på närmare fyra liter som producerar 620 hästkrafter. Färden från 0-100 km/h går på 3,4 sekunder, 0-200 km/h på 9,3 sekunder och med en toppfart kring 340 km/h. Roma Spider är trots allt lite tyngre än coupén. 84 kg extra har tillkommit i form av takets fällningsmekanism, vindavvisaren och nackstöden i baksätet.

Performance and timeless elegance: the Ferrari Roma Spider with soft top and a twin-turbo V8 redefines the aesthetics of driving en plein air.

Medan huvudparten av Romas slanka linjer förblir desamma som på coupén, har bakpartiet tydligt omarbetats för att inkludera det nya fällbara taket. Bestående av speciella vävningar och fem skikt, är det första gången tyg används som takmaterial på en frontmonterad Ferrari sedan man tillverkade 365 GTS4 under 1969.

Det tar 13,5 sekunder för taket att fällas och det kan göras i hastigheter upp till 60 km/h. Med taket nere kan man fälla fram vindavvisaren över baksätet och det är en alldeles ny konstruktion som fälls fram automatiskt genom ett knapptryck.

Läs mer på: www.ferrari.com

About author

Redaktionen

Någon av oss på redaktionen har skrivit det här. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, antingen här eller på info@hoom.se.

Liknande artiklar

Vi har en guide som presenterar exklusiva hotell och resorts som erbjuder en exklusiv spaupplevelse.

The Europé Hotel and Resort

Hit ska du resa för hotellets mångfaldigt prisbelönta spa. Den här femstjärniga resorten ligger på sydvästra Irland utanför byn Killarney. Du bor i anslutning till ...